Mat- och dryckupplevelser

brunsckryssning stockholm

Brunchkryssning

Frågan är om det finns några bättre platser att avnjuta en brunch på än på en anrik båt, en vacker dag i skärgården? På menyn hittar man en buffé med rätter som Janssons frestelse, sill, lax, bacon och rostbiff.

Turen, som är på ca 3 timmar, ger dig gott om tid att ordentligt avnjuta varmrätterna. Se dock till att lämna lite plats i magen åt det välfyllda dessertbordet. Efter maten finns ett promenaddäck med en slående utsikt för den som vill sträcka på benen.

Beställ 

prova vin i stockholm

Vinprovning i Stockholm

Tycker du om vin och vill lära dig mer om de olika sorterna som finns? Under den här upplevelsen lär du dig, förutom om de olika typerna, även hur man avnjuter ett glas vin på bästa sätt.

Under den här två timmar långa upplevelsen, som leds av en kunnig vinexpert, kommer du att lära dig:

  • Olika viners historia och hur de framställs
  • Hur man blir en vinkännare i druvor, distrikt och smaker.
  • Hur man väljer rätt typ av vin till olika måltider

Priset avser en person, men det är även möjligt att gå två för ett rabatterat pris. Ett perfekt tillfälle att ta med sig en vän, partnern eller en kollega alltså. Beställ Se övriga Vinupplevelser 

öl och ostprovning

Öl- och ostprovning i Stockholm

De flesta är nog bekanta med att vin och ost smakar utmärkt tillsammans. Det som inte lika många känner till är att även öl och ost är en utsökt kombination. Under den här upplevelsen får du smaka på flera olika ostar och ölsorter, samtidigt som du lär dig hur de kan matchas på bästa sätt.

Under kvällens gång kommer du att upptäcka många storslagna smakkombinationer samt lära dig om hur man matcher öl och ost på bästa sätt.

Kanske är det ölen, istället för vinet, som plockas fram till osten nästa gång?

Beställ Se övriga ölupplevelser 

middag i mörker

Middag i mörker i Stockholm

Genom att låta mörkret skymma vad du har på tallriken, kommer du att låta dina andra sinnen smaka på maten mer. Att äta middag i mörker är en spännande upplevelse som låter dig utforska mat på ett helt nytt sätt.

Även hörselsinnet kommer att få njuta. Detta till en stämningsfull akustisk konsert i mörkret. Du behöver inte vara orolig – en värd kommer att hjälpa dig tillrätta i restaurangen, och du kommer att bli varse om innehållet i kvällens trerättersmeny på förhand.

Att äta i mörkret sätter fokus på maten på ett helt annat sätt. Kanske kommer lampan ibland att släckas även därhemma i köket någon gång framöver?

Beställ 

Prova choklad i stockholm

Chokladprovning i Stockholm

De allra flesta tycker nog om choklad. Efter den här upplevelsen tycker man nog om det ännu mer. Under en och en halv timme kommer du att få avnjuta utsökt choklad av hög kvalitet. Samtidigt kommer du att bli kunnig om chokladens historia och om hur processen från en böna till att hamna på bordet framför dig ser ut.

Upplevelsen passar alla åldrar och varar ungefär i en och en halv timme. När du lämnar kommer du att vara både kunnigare och en utsökt smakupplevelse rikare.

 

Beställ Se övriga chokladupplevelser 

sveriges bästa bord

Sveriges bästa bord

Den här upplevelsen bjuder på ett riktigt gott och exklusivt restaurangbesök för två. Varje år utser en jury, bestående av några av Sveriges bästa kockar, vilka restauranger som ger de bästa smakupplevelserna.

De restauranger som har valts ut i Stockholm är:

  • Waipo Restaurang
  • Eat Restaurant
  • Villa Källhagen
  • Restaurangmuseet

Här kan ni alltså sätta er och avnjuta en härlig matupplevelse i en härlig atmosfär. Ni väljer själva vilken av de utvalda restaurangerna ni vill besöka då presentkortet gäller hos alla. Presentkortet är avsett för två personer.

Beställ