Upplevelser i Stockhom

Se Stockholm från ovan

Att se Stockholm från ovan är något alldeles speciellt. De många broarna, vattnet, öarna och höghusen blir helt enkelt spektakulärt att titta på från luften. Vill man se staden från luften går det att göra på flera sätt. Bland annat finns det möjligheter att ta en helikoptertur, flyga flygplan eller åka luftballong. Ett annat sätt, som är världsunikt, är att åka upp i Globen Skyview och beundra utsikten därifrån.

Att se Stockholm från luften kan räcka att göras ensamt, men bäst är troligtvis om det kombineras med en stadsvandring eller en guidad tur på marken.

Läs mer

Provsmakningar

Stockholm är känt för sitt krogliv. Ett spännande sätt att utforska detta på är genom olika provsmakningar. Oavsett vad du tycker om finns det sannolikt en upplevelse som passar just dig.

Du som vill kombinera mat och utforskning kan till exempel gå en guidad matpromenad eller åka en tekryssning i Skärgården. I övrigt hålls de olika provsmakningarna i flera av Stockholms olika stadsdelar. Är det någon särskild stadsdel du är nyfiken på, kan du slå två flugor i en smäll genom att boka in en provsmakning där.

Exempel på provsmakningar:

  • Vin- och lakritsprovning
  • Ölprovning
  • Whiskeyprovning
  • Champagneprovning
  • Snusprovning

Läs mer om olika provsmakningar och matupplevelser

Stadsvandringar

Att bara promenera i en stad och utforska den på egen hand kan vara riktigt roligt. Genom att gå en stadsvandring kommer man dock att lära sig mycket man hade missat annars.

I Stockholm finns flera olika stadsvandringar. Bland annat kan du känna på mystiken i Gamla stan genom en spökvandring, eller lära dig om hur tobaksarbetarna hade det på Södermalm för ungefär 300 år sedan. Något annat som är populärt är att gå en takvandring med vackra vyer över staden.

Läs mer om olika stadsvandringar

 

Sightseeing

Stockholm Sightseeing

Provkör bilar

De flesta har nog drömmar om att provköra en riktigt snabb bil någon gång. I och omkring Stockholm finns många möjligheter att göra det. Varför inte testa en Lamborghini eller en Ferrari till exempel?

Den som är mer äventyrlig än så kanske gillar att köra terrängkörning, folkrace eller att köra fyrhjuling på bana. Annars finns det möjlighet att ta rallylektioner för den som vill lära sig hur man kör som ett proffs. För ett större sällskap kan det passa bra med gokart, där både yngre och äldre kan vara med.

Läs mer