Restaurang Farang i Stockholm
Exempelbild – Ej från restaurangens meny

Restaurang Farang i centrala Stockholm bjuder på en av de mest omtyckta sydostasiatiska menyerna i staden. Här beställer du rätter att dela och äter dem i en spännande atmosfär. Se vårt omdöme längre ner.

  • Spännande rätter som dela
  • Asiatiskt med en twist
  • Omnämnt i Guide Michelin

Boka bord via hemsidan


Meny & Koncept

Farangs koncept är att servera spännande sydostasiatiska smaker i form av sharing-måltider, det vill säga rätter som delas mellan gästerna vid bordet. Portionerna är ganska små och serveras i ett flytande tempo så att gästerna inte hinner sitta tomhänta särskilt länge.

Du beställer alla rätter (exklusive efterrätt) samtidigt och de serveras separat. Antalet rätter som rekommenderas är samma som antalet personer i sällskapet plus en. Servisen är uppmärksam och kommer med nästa rätt så fort tallrikarna börjar bli tomma.

Ett stående inslag under lång tid har varit deras entrecôte på ben som serveras med bl.a. gemsallad och thai pickles.

Förutom signaturmenyn finns även kategorierna Fresh Share Food och Warm Share Food. Rätterna är, precis som är fallet med signaturmenyn, tänkta att delas.

Öppettider

Måndag – Torsdag: 17:00 – 24:00

Fredag: 17:00 – 01:00

Lördag: 16:00 – 01:00

Telefonnummer och bokning

08-673 74 00

Hitta till Farang i Stockholm

Restaurang Farang ligger på Tulegatan 7 i centrala Stockholm. Från centralen tar du dig hit enklast genom att ta tunnelbanans gröna linje i nordvästlig riktning (ändhållplatser t.ex. Hässelby Strand, Vällingby och Åkeshov) och kliver av vid Rådmansgatan. Härifrån är det bara några minuters promenad till restaurangen.

Vårt besök – Vi recenserar

Turiststockholm har besökt restaurang Farang. Det första intrycket var gott, med välkomnande servicepersonal och mörk, men ganska minimalistisk, interiör. Efter att ha blivit placerade av hovmästaren löpte kvällen, precis som restaurangen utlovar på sin hemsida, i ett flytande tempo.

Maten

Maten är värd en omväg. Vi valde avsmakningsmeny och skulle särskilt slå ett slag för SỐ MỘT, den första serveringen, där en mycket fräsch sashimi med risvinäger och asiatiska örter serverades. Även entrecôten bör nämnas, som serverades medium rare på ben ihop med thai pickles och gemsallad. Medan oxkinden förvisso var välsmakande, blev den lite för mustig för vår smak.

Allt som allt

En lättsam och spännande restaurang. För den som tycker om sydostasiatisk mat i allmänhet, och thaimat i synnerhet, är det definitivt värt ett besök. Priserna är relativt höga men smakerna, servicen och atmosfären gör att ett besök ändå kan rekommenderas.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Farang?

Avsmakningsmenyn hos Farang kostar 795 kronor (2024)

Har Farang Michelin?

De har ingen stjärna, men omnämns i Michelin-guiden.

Vad betyder Farang?

Farang är en utländsk person i Thialand med västerländsk härkomst.