Flyga Luftballong i Stockholm

Presentkort på att flyga ballong i Stockholm
Har du länge drömt om att åka luftballong? Du är inte ensam. Genom upplevelsen Luftballong De Lux ges du chansen att sväva runt bland molnen i en luftballong över Stockholm. Till skillnad från att åka helikopter eller flygplan slipper du störande motorbuller och avgaser. Dessutom höjs frihetskänslan av att korgen är öppen – inga fönster eller höga väggar skiljer dig från molnen och himlen.

Upplevelsen

Upplevelsen börjar med att du får träffa piloten. Därefter kommer information kring säkerheten att ges innan gruppen tillsammans gör ballongen redo att flyga. Många kan tycka att det känns lite läskigt att åka luftballong – men faktum är att det är ett av de säkraste sätten att färdas i luften på.

Väl uppe i luften är det bara att njuta. Du kommer att vara uppe i ungefär i timme – ibland på höjder upp till 1 000 meter. Efter en mjuk och behaglig landning är det dags för gruppen, tillsammans med piloten, att vika ihop ballongen. Därefter hålls en avslutande ceremoni där samtliga passagerare döps efter landningsplatsen (enligt gammal tradition).

Presentkort på att åka luftballong i Stockholm

Vid beställning får man ett presentkort på luftballongfärd som gäller i 3 år från inköpsdatum. På presentkortet står kontaktuppgifter till arrangören och man bokar därmed datum i efterhand. En perfekt 50-årspresent, bröllopspresent m.m.

Det här ingår i upplevelsen

  • En flygtur med luftballong i Stockholm tillsammans med en skicklig och erfaren pilot
  • En timmes svävande uppe bland molnen
  • Nå höjder på upp till 1 000 meter
  • Transport till startplats, och från landningsplats
  • Diplom och traditionell ceremoni efter att färden är avslutad
  • Ett glas bubbel (eller alkoholfritt alternativ).

Tänk på…

Tänk på att anpassa kläderna efter upplevelsen. Rekommenderat är att ha bekväma och oömma fritidskläder på sig. Ta även med något att ha på huvudet, då värmen från brännaren kan bli ganska intensiv. Start- och landningsplatserna kan vara leriga.

Övrig information:

  • Minimilängd 140 cm
  • Upplevelsen är väderberoende. Vid dåligt väder finns möjlighet till ombokning
  • Barn under 18 år behöver skriftligt medgivande från målsman om denne inte närvarar
  • Personer med allvarliga hjärtproblem rekommenderas inte flyga, likaså gravida.

Pris: 2350:- per person.

Plats: Luftballong i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping, Orust med flera.


Åka luftballong två personer

Luftballong för två

Vill du ta med någon du tycker om? Det går att boka i luftballongfärd för två personer – alternativ köpa två ”enkelbiljetter” (se ovan). Dubbelbiljetter gäller enbart för luftballongfärd i Stockholm. Precis som Luftballong De Lux, svävar ni i ungefär en timme – ibland uppe på tusen meters höjd.

Pris: 4495:- kronor (två personer)

 

Plats: Stockholm.