Vill du turista i huvudstaden, men ha en lite mer naturnära upplevelse? Stockholms län är stort och i områden som Norrtälje, Värmdö och stora delar av skärgården är det populärt att hyra stuga.

Så hittar du stugorna

Det finns många mötesplatser och portaler där du kan hitta stugor i Stockholm att hyra. Här är några av de mest populära.

På Blocket Bostad finns ett brett utbud av stugor att hyra i Stockholm. De flesta ligger i skärgården och har inte sällan en egen brygga, eller till och med en egen ö. Här hyrs även stugor ut i till exempel Nynäshamn och Norrtälje, för den som nödvändigtvis inte vill vara långt ute i skärgården.

Se privat stuguthyrning i Stockholm

Stugknuten är en mötesplats för dem som vill hyra eller hyra ut en stuga. Den stora majoriteten (nio av tio) som lägger ut stugorna för uthyrning är privatpersoner, men en del av Stugknutens tjänst att förmedla stugorna på ett säkert sätt. Det gör att det finns lite mer säkerhet än om du till exempel hyr en stuga via Blocket.

Se lediga veckor:  Stugor som uthyres i Stockholm.

På Booking.com finns de lite lyxigare varianterna. Urvalet är mindre, men det som finns är som regel stort och med hög komfort – och kostar därefter. Precis som med Stugknuten går betalningen inte direkt till privatpersonen som hyr ut stugan, utan genom Booking.

Via Bookings hittas däremot främst hotell och ägenhetshotell i Stockholm.

 

Risker med att hyra genom Blocket istället för bokningssidor

Att hyra en stuga genom Blocket – alltså direkt av personen – kan vara något mer riskfyllt än att hyra genom portaler som Booking.com eller Stugknuten. När du hyr genom både Booking och Stugknuten går betalningen genom dem, vilket ger ett extra lager av trygghet. Tittar man på Stugknuten så skrivs visserligen själva avtalet direkt mellan gäst och uthyrare. Däremot bidrar de alltså med teknik, betallösning och support.

Blockets hyrespaket

Det bör tilläggas att Blocket numera erbjuder Hyrespaketet. Med Hyrespaketet liknar Blocket Bostad mer Booking.com, Stugknuten och andra liknande plattformar. Paketet är ett tillval för hyresvärden och innebär bland annat hjälp med följande:

  • Säker deposition. Blocket håller depositionen på ett separat konto.
  • Hjälp med att ta fram avtal som enkelt signeras med BankID.
  • Vid behov finns hjälp och medling vid behov, alla dagar i veckan.
  • Alla betalningar hanteras med hjälp av Blocket.