Att bo på Vandrarhem i Stockholm är betydligt billigare än att välja hotellen. Ett perfekt sätt att spara på reskassan. Nedan presenteras de flesta av STF anslutna vandrarhem i Stockholm. 

Vandrarhem chapman

1. STF Stockholm/Af Chapman (båten)

Vandrarhemmet är en båt med tre master som ligger i hamn strax bredvid vackra Skeppsholmen. Vill du inte bo på skeppet finns möjlighet att sova i en vacker 1800-talsbyggnad på land.

Af Chapman & Skeppsholmen är centralt beläget. Du tar dig till Skansen, Gröna Lund och Gamla Stan på mindre än 20 minuter.

Bo nära: Moderna Museet- Gamla Stan – Kungliga slottet – Gröna Lund

Se priser eller boka rum här


vandrarhem stockholm

 

2. STF Stockholm/Af Chapman (huset)

1800-talsbyggnaden bredvid ovan omskrivna båt, som även den tillhör Svenska Turistföreningen, passar landkrabborna bättre. Här kan du välja mellan att sova i ett eget rum, eller i en bädd i sovsal med andra gäster.

Efter en lång dag på stan kan du varva ner i Hantverkshuset, där vandrarhemmets kafé serverar lättare mat och fika.

Bo nära: Moderna Museet- Gamla Stan – Kungliga slottet – Gröna Lund

Se priser eller boka rum här

Karta – se ovan

  


vandrarhem gamla stan

3. STF Stockholm Gamla Stan (Hotell)

Bara ett stenkast från Kungliga slottet i Gamla Stan, vid vattnet och bland kullersten, ligger det här trevliga boendet; Hotel Gamla Stan.

Hotellet ligger mycket centralt och du tar dig smidigt till de flesta av stadens sevärdheter. Museum som Fotografiska och parker som Kungsträdgården ligger endast en behaglig promenad längs vattnet bort.

Bo nära: Fotografiska Museet, Kungliga slottet, Operakällaren, Drottninggatan, Kungsträdgården, Riksdagshuset, Slussen och Djurgårdsfärja.

Se priser eller boka rum här. 


 

zinkensdam vandrarhem

4. Zinkensdamm hotell/vandrarhem

Mitt på livliga Södermalm, som är känt för sina restauranger, kaféer, nattliv, teatrar, konstgallerier hittar du det här vandrarhemmet. Vandrarhemmet består av 150 fräscha och trivsamt möblerade rum i varierande storlekar och priser.

Boendet ligger nära till tunnelbanan, varifrån du har möjlighet att smidigt ta dig runt till Stockholms olika sevärdheter.

Bo nära: Fotografiska museet, ett fartfyllt nattliv, designaffärer och vintage-butiker, konsttäta Hornsgatspuckeln, utsiktsplatserna Fjällgatan och Monteliusvägen

Se priser eller boka rum här. jumbo stay

5. Jumbo Stay

Kanske ett av Stockholms och Sveriges häftigaste boenden – i alla fall om man gillar flygplan. I närheten av Arlanda har du möjlighet att bo i en äkta begagnad Boeing 747 från 1976 (på marken, givetvis).

Jumbo Stay ligger precis vid infarten till Arlanda – närmre flygplatsen kan du alltså knappast bo. Att ta sig till inchekningsdisken tar ungefär 10 minuter till fots.

Bo nära: Arlanda, Stockholm, Uppsala, Sigtuna och allt som städerna erbjuder.

Se priser eller boka rum här.


Se fler alternativ på hotell i Stockholm här
Svenska turistföreningen

Svenska turistföreningen (STF) är en ideell medlemsorganisation vars fokus är att ”få människor att upptäcka Sverige”. En del i den här verksamheten går ut på att erbjuda anläggningar i form av vandrarhem (en term som STF faktiskt uppfann), där de flesta av dem på något sätt främjar naturism eller kulturism.

Varför ska man då välja en av STFs anläggningar när man bokar vandrarhem? Förutom att det är trevliga boenden, är kanske det främsta skälet en viss kvalitetsgaranti. Bor du på ett vandrarhem med STFs logotyp uppsatt någonstans, innebär det att samtliga tillstånds- och försäkringskrav är uppfyllda.

Svenska Turistföreningen har 320 vandrarhem runt om i landet, varav ett flertal ligger i Stockholmsregionen. Vilket tilltalar dig mest?