Att bo på Vandrarhem i Stockholm är betydligt billigare än att välja hotellen. Ett perfekt sätt att spara på reskassan. Nedan presenteras de flesta av STF anslutna vandrarhem i Stockholm. 

Vandrarhem chapman

STF Stockholm/Af Chapman (båten)

Vandrarhemmet är en båt med tre master som ligger i hamn strax bredvid vackra Skeppsholmen. Vill du inte bo på skeppet finns möjlighet att sova i en vacker 1800-talsbyggnad på land.

Af Chapman & Skeppsholmen är centralt beläget. Du tar dig till några av Stockholms största sevärdheter på bara några minuter. Förutom klassiska sevärdheter så som Moderna Museet och Kungliga slottet, har du även nära till citykärnan och Stureplan där en stor del av stadens nattliv finns.

Bo nära: Moderna Museet- Gamla Stan – Kungliga slottet – Gröna Lund

Se priser eller boka rum här


vandrarhem stockholm

 

STF Stockholm/Af Chapman (huset)

1800-talsbyggnaden bredvid ovan omskrivna båt, som även den tillhör Svenska Turistföreningen, passar landkrabborna bättre. Medan båten är ett av Stockholms skönaste vandrarhem, kan det här vara ett av de vackraste.

Från huset har du en slående utsikt över sevärdheter som Kungliga slottet och platser som Gamla Stan. Här kan du välja mellan att sova i ett eget rum, eller i en bädd i sovsal med andra gäster.

Efter en lång dag på stan kan du varva ner i Hantverkshuset, där vandrarhemmets kafé serverar lättare mat och fika.

Bo nära: Moderna Museet- Gamla Stan – Kungliga slottet – Gröna Lund

Se priser eller boka rum här

  


vandrarhem gamla stan

STF Stockholm Gamla Stan (Hotell)

Bara ett stenkast från Kungliga slottet i Gamla Stan, vid vattnet och bland kullersten, ligger det här trevliga boendet; Hotel Gamla Stan.

Här kan du välja att bo i standardrum med egen toalett och dusch, eller i ett ekonomirum där dessa faciliteter delas med andra hotellgäster. Allt från enkelrum och dubbelrum till stora familjerum finns att välja mellan.

Hotellet ligger mycket centralt och du tar dig smidigt till de flesta av stadens sevärdheter. Museum som Fotografiska och parker som Kungsträdgården ligger endast en behaglig promenad längs vattnet bort.

Bo nära: Fotografiska Museet, Kungliga slottet, Operakällaren, Drottninggatan, Kungsträdgården, Riksdagshuset, Slussen och Djurgårdsfärja.

Se priser eller boka rum här. 


 

långholmen fängelse vandrarhem

Långholmen

Om du vill uppleva hur fångarna bodde förr i tiden (nja, nästan i alla fall) är Långholmens vandrarhem platsen för det. Sista fången lämnade den här lilla grönskande ön 1975, och idag är cellerna renoverade till modern standard.

Du kan välja att antingen bo i fräscha och funktionellt möblerade 2- eller för 4-bäddsrum. Utanför vandrarhemmet hittar du kaféer och härliga badplatser under sommarmånaderna. Längs vattnet går också långa och inbjudande löparrundor.

Vad gäller läget ligger det i vattnet mellan lugna Kungsholmen och livliga Södermalm.

Bo nära: Södermalm, Kungsholmen, Västerbron, och mycket mer…

Se priser eller boka rum här. 


 

zinkensdam vandrarhem

Zinkensdamm hotell/vandrarhem

Mitt på livliga Södermalm, som är känt för sina restauranger, kaféer, nattliv, teatrar, konstgallerier och inte minst sin atmosfär, hittar du det här vandrarhemmet. Boendet ligger i en av Stockholms största parker, Tantolunden, vilken kantas av Stockholms längsta sandstrand.

Vandrarhemmet består av 150 fräscha och trivsamt möblerade rum i varierande storlekar och priser. Här kan du välja mellan rum med privat WC och platt-tv och klassiska vandrarhemssalar med våningssängar.

Boendet ligger nära till tunnelbanan, varifrån du har möjlighet att smidigt ta dig runt till Stockholms olika sevärdheter. Promenadvänliga Södermalm borgar också för en heldag, fylld med spännande aktiviteter, till fots.

Bo nära: Fotografiska museet, ett fartfyllt nattliv, designaffärer och vintage-butiker, konsttäta Hornsgatspuckeln, utsiktsplatserna Fjällgatan och Monteliusvägen

Se priser eller boka rum här. 


jumbo stay

Jumbo Stay

Kanske ett av Stockholms och Sveriges häftigaste boenden – i alla fall om man gillar flygplan. I närheten av Arlanda har du möjlighet att bo i en äkta begagnad Boeing 747 från 1976 (på marken, givetvis).

Här kan du välja att bo i cockpiten, som har byggts om till en lyxsvit med panoramavy över Arlanda, eller i fräscha 3-bäddsrum längre bak i planet. Blir du hungrig eller sötsugen finns ett kafé som serverar kaffe, te, bakelser och färdigrätter som värms i mikron.

Jumbo Stay ligger precis vid infarten till Arlanda – närmre flygplatsen kan du alltså knappast bo. Att ta sig till inchekningsdisken tar ungefär 10 minuter till fots.

Bo nära: Arlanda, Stockholm, Uppsala, Sigtuna och allt som städerna erbjuder.

Se priser eller boka rum här.

vandrarhem gärdet

STF Vandrarhem Gärdet

Stadsdelen Gärdet är känd som en oas av natur och grönska – mitt i storstadspulsen. Endast 10 minuters promenad från Gärdets tunnelbanestation ligger det här trevliga vandrarhemmet med rum som inkluderar egen dusch och toalett, tv och kostnadsfritt Wi-fi.

Trots sitt lugna läge tar det endast några minuter in till centralstationen med tunnelbanan härifrån. Vill du ta en promenad ligger Djurgården (och alla dess sevärdheter och aktiviteter) endast en kvart bort till fots.

Bo nära: Djurgården (med alla dess sevärdheter, museum och aktiviteter), Kaknästornet,
natursköna omgivningar, Frihamnen

Se priser eller boka rum här.

Se fler alternativ på hotell i Stockholm här
Svenska turistföreningen

Svenska turistföreningen (STF) är en ideell medlemsorganisation vars fokus är att ”få människor att upptäcka Sverige”. En del i den här verksamheten går ut på att erbjuda anläggningar i form av vandrarhem (en term som STF faktiskt uppfann), där de flesta av dem på något sätt främjar naturism eller kulturism.

Varför ska man då välja en av STFs anläggningar när man bokar vandrarhem? Förutom att det är trevliga boenden, är kanske det främsta skälet en viss kvalitetsgaranti. Bor du på ett vandrarhem med STFs logotyp uppsatt någonstans, innebär det att samtliga tillstånds- och försäkringskrav är uppfyllda.

Svenska Turistföreningen har 320 vandrarhem runt om i landet, varav ett flertal ligger i Stockholmsregionen. Vilket tilltalar dig mest?