båtsightseeing

Upplev Stockholm via sightseeing med båt. Faktum är att många av stadens största höjdpunkter, så som delar av Gamla stan, Riddarholmen, Djurgården och den stora skärgården bäst kan skådas från en båt.

skärgårdskryssning med guide stockholm

Sightseeing med guide i Stockholms skärgård

Med den här kryssningen får du uppleva skärgården på traditionellt vis. Du stiger på i en av två klassiska skärgårdsbåtar (byggår 1906 eller 1931) och tas med på en tur längs orörd natur i Stockholms stora skärgård.

Resan kan kombineras med en lunch bestående av sallader, pajer, smörgåsar samt varm och kall dryck. Toaletter finns ombord.

Påstigning sker vid kaj nr 15 eller 16 på Strandvägen.

Pris: Från 320 kronor per person.

Läs mer / Beställ 

under stockholms broar

Tvåtimmars båttur – Sightseeing “Under Stockholms broar”

Under den här två timmar långa sightseeing-båtturen guidas du förbi Stockholms främsta sevärdheter. Du färdas i en låg båt under broar och förbi landmärken på Mälarens lugna vatten.

Inspelade audioguider på 10 olika språk går att lyssna på om de olika höjdpunkterna. Du kommer bland annat att guidas genom Gamla stan, Södermalm, Lilla och Stora Essingen, Hammarby Sjöstad, Djurgården samt sevärdheter i centrala Stockholm.

Påstigning sker vid Strömkajen. 

Pris: Från 320 kronor per person.

Läs mer / Beställ 

kungliga kanalturen i stockholm

Den Kungliga kanalturen

En liten nättare tur för dig som inte vill vara ute för länge på vattnet. På 50 minuter hinner du upptäcka Djurgårdens och Gärdets allra vackraste delar.

Du färdas på den Kungliga kanalen, som stod klar i mitten av 1800-talet, på uppdrag av Karl XIV Johan. En klassisk sightseeing med guider som berättar om vad som passeras. Ombord finns toaletter samt café. För barnen finns pennor och papper.

Påstigning sker vid Strömkajen. 

Pris: Från 240 kronor per person.

Läs mer / Beställ 

rib båt stockholm

Tur med racerbåt i Stockholms skärgård

Gillar du fart och fläkt? Föredrar du en fartfylld resa med racerbåt framför en guidad tur med en traditionell skärgårdsbåt? Då kan den här upplevelsen vara någonting för dig. Under den snabba turen hinner ni se stora delar av Stockholms skärgård. Ni passerar landmärken som Gröna Lund och Nationalmuseum, och åker även djupare in i skärgården, ut mot Östersjön. Guide på engelska.

Påstigning sker vid Strandvägen 18, ankarplats 1 – 4.

 Pris: Från 790 kronor per person.

Läs mer / Beställ 

elbåt i Stockholm

Åk elbåt sightseeing

 

Läs mer / Beställ

 

 

sightseing med båt i stockholms kanaler

Båtsightseeing i Stockholms kanaler

 

Läs mer / Beställ

 

 

stadstur i kajak

Stadstur med kajak

 

Läs mer / Beställ

Sightseeing i Stockholm med båt

Stockholm, som är känt för sin vackra skärgård, upptäcks med fördel från vattnet. Välj mellan snabba racerbåtar och slöa kanalturer med matservering ombord – välj mellan längre skärgårdsturer och kortare resor i innerstaden.

Vilken turistbåt passar dig?

 

 

 

 

 

Tre tips för en lyckad båtfärd i Stockholm

  • Vädret. Ett förslag är att kolla upp vädret innan du bokar. Bokar du långt i förtid är det dock svårt, givetvis. Vid alltför dåligt väder är det möjligt att arrangören ställer in. Lite sämre väder kan göra turen tråkigare. De flesta av turerna här gör sig som bäst när det är soligt.
  • Säkra kameran. Om du gärna fotograferar nära relingen är det klokt att säkra kameran. Många systemkameror kommer också med ett litet band just för att kunna trä det runt handleden. Glöm dock inte att lägga ned kameran och njuta av utsikten!
  • Missa inte skärgården. Det finns flertalet turer som går inne i staden som du kan upptäcka klassiska sevärdheter med. Ett tips är att inte missa de längre skärgårdsturerna, som har sin alldeles egna känsla.

 Åka båt med kommunaltrafiken

Har man ont om tid kan ett alternativ vara att köpa en SL-biljett och hoppa båten vid Slussen, eller någon av de andra hållplatserna som den stannar vid. Det finns flera pendelbåtslinjer där Djurgårdsfärjan nog är den mest omtyckta bland turister. Den går från Slussen till Djurgården och stannar vid Skeppsholmen på vägen. Vissa avgångar är det svårt att få plats – se till att undvika rusningstider om ni vill ha sittplats.