Stockholm är en stad som tål att upptäckas från vattnet. Faktum är att många av stadens största höjdpunkter, så som delar av Gamla stan, Riddarholmen, Djurgården och den stora skärgården bäst kan skådas från en båt.

I några sightseeingturer i Stockholm stannar ni vid olika attraktioner för att utforska dem på djupet. I andra turer guidas ni bekvämt i båten – utan att behöva stiga av den vid de olika höjdpunkterna.

skärgårdskryssning med guide stockholm

Det här ingår: 

  • En guidad tur i Stockholms skärgård.
  • Lunch bestående av bland annat paj och smörgåsar (måste väljas vid bokning).

Sightseeing med guide i Stockholms skärgård

Med den här kryssningen får du uppleva skärgården på traditionellt vis. Du stiger på i en av två klassiska skärgårdsbåtar (byggår 1906 eller 1931) och tas med på en tur längs orörd natur i Stockholms stora skärgård. Resan kan kombineras med en lunch bestående av sallader, pajer, smörgåsar samt varm och kall dryck.

Toaletter finns ombord.

Påstigning sker vid kaj nr 15 eller 16 på Strandvägen.

Pris: Från 320 kronor per person.

Läs mer / Beställ 

under stockholms broar

Det här ingår:

  •  En två timmar lång båttur genom centrala Stockholm.
  • Audioguide på 10 olika språk.

Tvåtimmars båttur – Sightseeing ”Under Stockholms broar”

Under den här två timmar långa sightseeing-båtturen guidas du förbi Stockholms främsta sevärdheter. Du färdas i en låg båt under broar och förbi landmärken på Mälarens lugna vatten. Inspelade kommentarer om de olika höjdpunkterna finns att lyssna på längs vägen. Du kommer bland annat att guidas genom Gamla stan, Södermalm, Lilla och Stora Essingen, Hammarby Sjöstad, Djurgården samt sevärdheter i centrala Stockholm.

Påstigning sker vid Strömkajen. 

Pris: Från 320 kronor per person.

Läs mer / Beställ 

kungliga kanalturen i stockholm

Det här ingår: 

  • En 50 minuter lång båttur i vackra Kungliga kanalen.
  • En audioguide och hörlurar för det.

Den Kungliga kanalturen

En liten nättare tur för dig som inte vill vara ute för länge på vattnet. På 50 minuter hinner du upptäcka Djurgårdens och Gärdets allra vackraste delar. Du färdas på den Kungliga kanalen, som stod klar i mitten av 1800-talet, på uppdrag av Karl XIV Johan. En klassisk sightseeing med guider som berättar om vad som passeras. Ombord finns toaletter samt café. För barnen finns pennor och papper.

Påstigning sker vid Strömkajen. 

Pris: Från 240 kronor per person.

Läs mer / Beställ 

 

 

 

rib båt stockholm

Det här ingår: 

  • En adrenalinframkallande tur med RIB-båt genom Stockholms skärgård.
  • Vattentäta skyddskläder samt flytväst.
  • Turguide på engelska.

Tur med racerbåt i Stockholms skärgård

Gillar du fart och fläkt? Föredrar du en fartfylld resa med racerbåt framför en guidad tur med en traditionell skärgårdsbåt? Då kan den här upplevelsen vara någonting för dig. Under den snabba turen hinner ni se stora delar av Stockholms skärgård. Ni passerar landmärken som Gröna Lund och Nationalmuseum, och åker även djupare in i skärgården, ut mot Östersjön.

Påstigning sker vid Strandvägen 18, ankarplats 1 – 4.

 Pris: Från 790 kronor per person.

Läs mer / Beställ