Båtturer i Stockhkolm guide

Upplev Stockholm via sightseeing med båt. Faktum är att många av stadens största höjdpunkter, så som delar av Gamla stan, Riddarholmen, Djurgården och den stora skärgården bäst kan skådas från en båt.

skärgårdskryssning med guide stockholm

1. Sightseeing med guide i Stockholms skärgård

Med den här kryssningen får du uppleva skärgården på traditionellt vis. Du stiger på i en av två klassiska skärgårdsbåtar (byggår 1906 eller 1931) och tas med på en båtutflykt längs orörd natur i Stockholms stora skärgård. Påstigning sker vid kaj nr 15 eller 16 på Strandvägen.

 • 2,5 Timme – Guide på engelska
 • Från 365 kronor per person
Läs mer / Beställ biljetter

Turen börjar på: Standvägen Kajplats 15 (Klicka på bilden för vägbeskrivning)

sightseeing med båt utgång


under stockholms broar

2. Turistbåt –  Sightseeing “Under Stockholms broar”

Under den här två timmar långa sightseeing-båtturen guidas du förbi Stockholms främsta sevärdheter. Du färdas i en låg båt under broar och förbi landmärken på Mälarens lugna vatten.

Du kommer bland annat att guidas genom Gamla stan, Södermalm, Lilla och Stora Essingen och Djurgården. Inspelade audioguider på 10 olika språkPåstigning vid Strömkajen.

 • 135 min – Audioguide på Spanska, Engelska, Finska, Franska, Tyska, Italienska, Japanska, Ryska, Kinesiska, Svenska
 • Från 365 kr
Läs mer / Beställ biljetter

Turen börjar på: Strömkajen Stockholm (Klicka på bilden för vägbeskrivning)

Under stockholms broar utgång


kungliga kanalturen i stockholm

3. Den Kungliga kanalturen

En liten nättare tur för dig som inte vill vara ute för länge på vattnet. På 50 minuter hinner du upptäcka Djurgårdens och Gärdets allra vackraste delar. En klassisk sightseeing med guider som berättar om vad som passeras.  Påstigning sker vid Strömkajen.

 • 50 min
 • Från 275 kr
Läs mer / Beställ biljetter

Turen börjar på: Strömkajen Stockholm (Klicka på bilden för vägbeskrivning)

Kungliga turen utgång


liten skärgårdstur stromma

4. Båtutflykt – Skärgårdstur med lunch

Följ med på en skärgårdstur där kunnig guide berättar om Stockholms skärgård. Lunch ingår i priset, dricka och efterrätt köps separat.  Svensk guide.

 • 3 timmar – Guide på svenska
 • 495 kr för vuxen
Läs mer / Beställ biljetter

Turen börjar på: Standvägen  (Klicka på bilden för vägbeskrivning)

skärgårdstur med lunch utgång

 


5. Skärgårdstur med brunch

Boka en 3 timmars kryssning i Stockholms skärgård. En stor brunchbuffé och dessert ingår i priset. Njut av maten – och den fina utsikten. (Ej guidad tur)

 • 3 timmar – Språk Svenska
 • 595 kr för vuxen
Läs mer / Beställ biljetter

Turen börjar på: Standvägen  (Klicka på bilden för vägbeskrivning)

skärgårdstur med lunch utgång


rib båt stockholm

6. Tur med racerbåt i Stockholms skärgård

Gillar du fart och fläkt? Föredrar du en fartfylld resa med racerbåt framför en guidad tur med en traditionell skärgårdsbåt? Då kan den här upplevelsen vara någonting för dig. Guide på engelska. Påstigning sker vid Strandvägen 18, ankarplats 1 – 4.

 • 1 timme – Språk engelska
 • Från 1290  kr
Läs mer / Beställ biljetter

Turen börjar på: Standvägen Kajplats 17 A (Klicka på bilden för vägbeskrivning)

Utgångsplats för RIB båt i stockholms skärgård

 


elbåt i Stockholm

7. Åk elbåt sightseeing

Upptäck centrala Stockholm via en tur med en elbåt. Ett tyst och lungt sätt att se huvudstadens klassiska platser så som ABBA-museet, Stockholm Slott och Vasamuseet. Guide  finns på engelska och svenska.

Boka biljett online – Fri avbokning upp till 24 timmar innan.

 • 50 min – Språk Svenska & Engelska
 • Från 280 kr 
Läs mer / Beställ biljetter

Turen börjar på: Skeppsbron 2 (Klicka på bilden för vägbeskrivning)

elbåt sightseeing utgång


promenad och båttur i gamla stan

9. Guidad promenad- och båttur i Gamla Stan

Tur med guide som berättar om Stockholm. Börja vid operan med en promenad i Gamla Stan. Besök flera kända platser. Avslutas med båttur på 50 minuter.  Engelsk guide.

 • 3 timmar – Engelska
 • Ca 1180 kr
Läs mer / Beställ biljetter

Turen börjar på: Operahuset

operahuset utgång


stadstur i kajak

10. Stadstur med kajak

En sightseeing så nära vattnet man kan komma… Glid fram i kajak, i grupp, och  kan utföras både av nybörjare och erfarna. Kan även bokas inklusive middag. Guide på engelska.

 • 2 – 4 timmar – Engelska
 • Fr 625 kr
Läs mer / Beställ[ biljetter

Turen börjar på: Pipersgatan 45 (Klicka på bilden för vägbeskrivning)

kajak utgångs


 

skärgårdssegling

11. Heldag segling i skärgården 

Följ med på en segelbåt i Stockholms skärgåd. Under en hel dag lär du dig att segla samt får gott om tid att njuta av omgivningen. Mat ingår även i priset.  Instruktören pratar engelska.

 • 9 Timmar – Engelska
 • Från 2950 kronor per person
Läs mer / Beställ

Turen börjar på: Uppsamling på “Urban Basecamp”, som ligger centralt i Stockholm. Därifrån sker transfer som ingår i priset.Sightseeing i Stockholm med båt

Stockholm, som är känt för sin vackra skärgård, upptäcks med fördel från vattnet. Välj mellan snabba racerbåtar och slöa kanalturer med matservering ombord – välj mellan längre skärgårdsturer och kortare resor i innerstaden.

Vilken turistbåt passar dig?

Att upptäcka Stockholm via turistbåt har flera fördelar. Det upplevs ofta betydligt lugnare och mer avslappnat än vid en busstur. Exempel på turistbåtar att välja på är:

 • Kanalbåtarna

Kanalbåtarna är klassiska turistbåtar som åker i Stockholms kanaler. Flera av dessa har påstigning på Standvägen eller Strömkajen. Lyssna på en guide som berättar om klassiska sevärdheter som kan ses från vattnet.

 • Naturnära

Det mest naturnära alternativet är troligtvis att paddla kajak i Stockholms skärgård – eller kring Djurgården. Välj på turer från en enda timme till en heldag.

 • Action…

Önskas höga hastigheter är det en tur med RIB-båten som bör bokas. Det går riktigt snabbt när båten “flyger” fram över vattenytan. Däremot är det knappast något för dig som söker efter sightseeing och guidade turer. Här är det farten som är i fokus.

Tre tips för en lyckad båtfärd i Stockholm

 • Vädret. Ett förslag är att kolla upp vädret innan du bokar. Bokar du långt i förtid är det dock svårt, givetvis. Vid alltför dåligt väder är det möjligt att arrangören ställer in. Lite sämre väder kan göra turen tråkigare. De flesta av turerna här gör sig som bäst när det är soligt.
 • Säkra kameran. Om du gärna fotograferar nära relingen är det klokt att säkra kameran. Många systemkameror kommer också med ett litet band just för att kunna trä det runt handleden. Glöm dock inte att lägga ned kameran och njuta av utsikten!
 • Missa inte skärgården. Det finns flertalet turer som går inne i staden som du kan upptäcka klassiska sevärdheter med. Ett tips är att inte missa de längre skärgårdsturerna, som har sin alldeles egna känsla.

 Åka båt med kommunaltrafiken

Har man ont om tid kan ett alternativ vara att köpa en SL-biljett och hoppa båten vid Slussen, eller någon av de andra hållplatserna som den stannar vid. Det finns flera pendelbåtslinjer där Djurgårdsfärjan nog är den mest omtyckta bland turister. Den går från Slussen till Djurgården och stannar vid Skeppsholmen på vägen. Vissa avgångar är det svårt att få plats – se till att undvika rusningstider om ni vill ha sittplats.