båttur i vaxholm

Vaxholm och den omgivande skärgården upptäcks med fördel från vattnet. Den här turen tar dig från innerstadens livliga kajer ut till lugna Vaxholm, som inte sällan kallas för Skärgårdens huvudstad.

  • 3,5 timme båtfärd och guidning
  • Se skärgård och Vaxholms kastell
  • Guide på svenska och engelska
Powered by GetYourGuide

Pris: 365 kronor per person

Båttur från City till Vaxholms slott

Turen startar och slutar vid Grand Café (Strömkajen 8) i centrala Stockholm. (Se Google Maps längre ner) Hela resan är ungefär tre timmar och 45 minuter lång och passerar vackra delar av skärgården, längs vägen till Vaxholm. Båten åker till exempel förbi Nacka, Fjäderholmarna och Djurgården innan den stannar vid Vaxholm där deltagarna får gå en rundtur.

På Vaxholm ligger det berömda Vaxholms Kastell, som tidigare tjänat som fästning och numera är ett statligt byggnadsminne. Guiden kommer också att berätta mer om Vaxholm och dess spännande historia. Den mystiska kvinnan, fiskekolonin och Vaxholms svarta hemlighet är exempel på saker som deltagarna får lära sig om.

vaxholms fästningen2

Hitta till hållplatsen

Turen startar vid Strömkajen, som ligger på Blasieholmen i centrala Stockholm. Det enklaste sättet att ta sig hit från centralstationen är att ta spårvagnens linje 7 mot Waldemarsudde. Kliv sedan av vid Kungsträdgården och promenera ett par hundra meter till Strömkajen, där Waxholmsbolagets biljetterminal finns. Hela resan tar ungefär 10 – 15 minuter.

Om det är ett problem att gå lite längre sträckor finns det även möjlighet att ta buss från Kungsträdgården. Gå då till busshållplatsen på Kungsträdgårdsgatan och stig på Buss 76 i riktning Norra Hammarbyhamnen.

Bra att veta om köpet

  • Gratis avbokning. Det är fritt att avboka utan kostnad (hela beloppet återbetalat) upp till 24 timmar innan aktivitetsstart.
  • Möjlighet att betala senare. GetYourGuide erbjuder möjligheten att boka nu och betala senare. På så vis kan du reservera din plats genast, utan kostnad.
  • Kan köpas som present. Det är möjligt att köpa båtturen till Vaxholm som en present. Presentkortet skapas omedelbart och det är möjligt att skriva ut eller skicka digitalt direkt efter genomfört köp. Det kan ges bort via post, inslaget paket eller via mail.

Frågor och svar

Finns det möjlighet att äta på båten?

Ja, på båten finns en restaurang samt möjlighet att köpa alkoholfria drycker och snacks.

Kan turen åkas året runt?

Ja, turen har inget vinteruppehåll.

Hur långt i förväg ska vi vara där?

30 minuter före avgång.

Finns toalett?

Ja, toalett finns på båten.