Dags för ett besök till huvudstaden för att besöka Vasamuseet? Här ser du några av hotellen som ligger närmast – samt alternativen om priset önskas bli lägre.

Bo billigare – åk kollektivt

Det finns hotell bara 500 – 1000 meter från Vasamuseet, vilka presenteras längre ner. Men eftersom Djurgården är extremt populärt hos turister speglas även detta i prisnivåerna.

Ett alternativ är att bo på exempelvis Skeppsholmen, Östermalm eller Kungsholmen.

Djurgården ligger hyfsat centralt vilket gör att en promenad på 30 – 50 minuter eller kollektivt via spårvagn (Linje 7), båt eller buss, gör att utbudet av hotell ökar avsevärt. Att ta bilen ut på Djurgården bör undvikas om det är möjligt. Det är väldigt många turistattraktioner på ön.

Bilden ovan visar närliggande Stockholm hotell från en sökfunktion på en större hotelljämförelsesida. Vasamuseet är utmarkerat med en stor ring och de mindre ringarna markerar ut färjelägren. Biljett kan köpas på plats och SL-kort kan användas.

1.      Backstage Hotel

Närmare än så här till Vasamuseet är det svårt att komma. Backstage Hotel ligger mittemot Gröna Lunds parkering, ett par hundra meters promenad bort från museet. Här har du även nära till Gröna Lund, Vikingamuseet, Skansen, Liljevalchs och andra attraktioner på Djurgården.  Avstånd till Vasamuseet: 300 meter

Här finns många olika typer av rum. Till exempel finns en svit på taket med en privat terrass och en 61 kvadratmeter stor svit med egen hiss. Standardrummet är mellan 20 och 30 kvadratmeter och erbjuder en fin vy över Stockholm och Djurgården.

Se lediga rum eller boka här

2.      Hotel Skeppsholmen

Hotel Skeppsholmen ligger bara ett par hundra meter från Vasamuseet – fågelvägen. Skeppsholmen är en egen ö, men det går båtar härifrån direkt till hållplatsen Allmänna Gränd på Djurgården. Därifrån är det en kort promenad till museet.

Avstånd till Vasamuseet: 350 meter

Hotellets restaurang heter Långa raden och serverar lunch med klassiska svenska smaker samt middag (trerättersmeny) som serveras varje måndag till fredag.

Se lediga rum eller boka här

3.      Hotell Hasselbacken

Hotell Hasselbacken ligger ungefär 500 meter från Vasamuseet och du bor väldigt nära de flesta av Djurgårdens museum och övriga attraktioner, så som Skansen och Gröna Lund. De enklare standardrummen är omkring 20 – 25 kvadratmeter stora. Det finns även sviter och familjerum som är ungefär den dubbla storleken, runt 50 kvadratmeter.

Avstånd till Vasamuseet: 500 meter

Restaurang Hasselbacken serverar klassiska rätter med modern touch. På menyn finns alltid Hasselbackspotatis, som skapades av en av restaurangers kockelever på 50-talet.

Läs mer om hotellet här

4.      Villa Källhagen

Villa Källhagen ligger vid Gärdet, strax norr om Djurgården. Det är ungefär en kilometer till Vasamuseet med fin promenadväg längs Djurgårdsbrunnsviken och Djurgårdsbron. Hotellet ligger nära både Djurgårdens och Gärdets natursköna omgivningar – perfekt för dig som gärna bor naturnära, men som ändå vill ha nära till stadens puls.

Avstånd till Vasamuseet: Ca 1 km

Restaurangen serverar mat efter säsong med inspiration från det svenska och det franska köket. Här finns också ett eget bageri som levererar bröd och bakverk.

Se lediga rum eller boka här

5.      Hotell Diplomat

Hotell Diplomat är ett anrikt hotell som ligger på Östermalm i Stockholm. Till Vasamuseet är det ungefär 1 200 meters promenad – en fin promenad längs Strandvägen där du får en fin vy över Slussen, Blasieholmen och andra delar av staden.

Rummen är i skandinavisk design med ljusa färger. Sängarna är utrustade med lakan i bomullsatin. Värt att nämna är hotellets Afternoon Tea i brittisk stil, som serverats här sedan 1960-talet. Avstånd till Vasamuseet: Ca 1,2 km