Hotell Hasselbacken är ett 4-stjärnigt hotell i hjärtat av Djurgården och ligger bara ett stenkast från Skansen. Hotellet erbjuder sina gäster olika typer av rekreationsmöjligheter så som fitnessanläggningar, lekplatser för barnen och cykeluthyrning.

  • Centralt på Djurgården
  • Nära Skansen, Grönan, Vasamuseet
  • Lekplatser och cykeluthyrning

boka hotell

Hotellets rum

Scandic Hasselbacken är ett stort hotell på Djurgården som erbjuder 113 rum – samtliga rökfria. Rummen är en mix av enkelrum och dubbelrum men alla rum har samma standard och komfort. De är även anpassade för personer med olika typer av funktionsnedsättningar vilket innebär att trösklarna är borttagna eller kraftigt avfasade och att dörrar och fönster är lättåtkomliga samt enkla att öppna.

En annan fördel är att hotellet har Svanenmärkning vilket gör att hotellets rum även lämpar sig för personer med olika typer av allergier. I rummen ingår givetvis också gratis WI-FI, roomservice dygnets alla timmar och en hotell-TV med massor av TV-kanaler att välja bland.

Hitta hit

Hotell Hasselbacken ligger precis vid hållplatsen Liljevalchs/Gröna Lund, där spårvagnens linje 7 stannar. Resan hit tar strax över 10 minuter från city och bjuder på fina vyer längs vägen (exempelvis Strandvägen, Dramaten och Kungsträdgården). Spårvagnen är ett bra alternativ om du kommer från Östermalm eller Norrmalm.

Ska du ta dig hit söderifrån, till exempel Södermalm Eller Gamla stan, kan det vara smidigast att ta båten. Du åker med båten på ditt vanliga SL-kort (ingen extra kostnad, alltså) och får samtidigt en trevlig åktur på vattnet med fin utsikt.

Restaurang

Ingen hotellvistelse är komplett utan en härlig restaurangupplevelse och i hotellets restaurang äter du till exempel en god hotellfrukost när du vaknar men också en god måltid på kvällen. Restaurangen är nischad mot svensk husmanskost men har också internationella rätter på menyn. Likväl som en separat barnmeny. Scandic gör ingen hemlighet av att man bryr sig om klimatet, därför är stora delar av barnmenyn komponerade med ekologiska ingredienser.

Frukosten serveras alltid mellan kl. 06:30-10:00 mån-fre och mellan kl. 07:00-10:30 lör-sön. Hotellets brunch serveras mellan kl 12:00-16:00 lör-sön. Lunchen serveras kl. 11:30-14:00 mån-fre och middagarna serveras mellan 17:00-23:00 veckans alla dagar. Baren håller öppet veckans alla dagar mellan kl 12-24.

I hotellets lobby finns baren. Här finns ett stort utbud av drycker. Här kan du koppla av samtidigt som du blickar ut över det vackra landskapet.

Fitnessanläggning

För dig som vill träna under din hotellvistelse erbjuder hotellet en fitness/relax-avdelning. Där kan du bland annat använda dig av gymmet, bastun eller cykeluthyrningen för att se Djurgården på nära håll. Andra aktiviteter som finns tillgängliga är kanotuthyrning och andra typer av vattenrelaterade aktivitet er.

Lokala sevärdheter på Djurgården

Inte långt från hotellet hittar du anrika Vasamuseet och familjevänliga Gröna Lund. Börja vistelsen med att upptäcka Vasaskeppet och lär mer om skeppets och Sveriges historia under 1600-talet och framåt. Avsluta sedan kvällen med ett besök på Gröna Lund där du kan åka 100-tals attraktioner och bli barn på nytt. Du bjuds på en helkväll som du sent kommer att glömma. Eller varför inte göra som många andra som är turist i Stockholm och besöka Abbamuséet och Skansen?

boka hotell