Köp biljetter till ABBA Museum – Ett interaktivt museum som visar ABBAS långa musikaliska historia. 

    • Gå in via “Förbokade biljetter”
    • Boka tid för inträde
    • Avboka 24 timmar innan – få alla pengar tillbaka

Abba Museum – Biljetter

 

 

Vad väntar?

På museet finns guldskivor, scenkläder, instrument, brev, möbler och en mängd andra ägodelar som tillhört de legendariska medlemmarna från musikgruppen. Medlemmarna har själva bidragit med föremål till utställningarna och Björn Ulvaeus var en stor del av museets utformning när det upprättades.

Förutom att titta på klenoderna finns det möjlighet att få känna sig som bandets femte medlem för en stund. ABBA-muséet är interaktivt och låter dig bland annat se hur du klär i ABBA-kostymer och mixa originalmusik. Du får även möjlighet att kliva upp på scen tillsammans med bandet.

ABBAs historia

På The ABBA Museum får du ta del av den långa berättelsen om Björn, Benny, Frida och Agneta. Från att de var barn, till att de träffades och bildade den omåttligt populära musikgruppen ABBA, som har sålt över 380 miljoner album världen över.

Miljöerna kring föremålen på museet är uppbyggda precis som de såg ut där bandet vistades under sin karriär, till exempel Polarstudion där de spelade in sin musik. Här finns originalinstrument som gitarrer och piano, tillsammans med mikrofoner och notställ. Självklart finns platina- och guldskivorna att beskåda i museets GoldRoom.

abba

Ett modernt museum med historisk inblick

Museet är modernt utformat och erbjuder bland annat besökarna att på ett virtuellt sätt prova scenkläder och uppträda tillsammans med ABBA. Hör när medlemmarna själva berättar sina historier och upplevelser och ta en tur genom Waterloo-rummet där det bjuds på en resa tillbaka till 1974 då ABBA stod som vinnare av Eurovision Song Contest. Bland annat finns här både kopior och original av scenkläderna de hade på sig.

Upplev, dansa och sjung.

Ett besök på ABBA The Museum kommer garanterat ge dig känslan av att vara bandets femte medlem och är en rolig upplevelse för hela familjen. Passa på att köpa en present eller en rolig accessoar i museibutiken att ta med hem som ett fint minne.

Hitta hit


The ABBA Museum är beläget på Djurgården i Stockholm och det går bra att ta sig hit både kollektivt och med bil men bra att tänka på är att det kan vara svårt att hitta parkering. Museet är handikappanpassat och barn under 7 år går in gratis.

Från Stockholm centralstation:

Det enklaste sättet är att ta spårvagnen mot Djurgården/Waldemarsudde och gå av vid Gröna Lund. Från hållplatsen är det bara ett tiotal meter att gå. Vill du gå är det runt 40 minuters promenad (ca tre km) från centralstationen.

Beställ här

Finns det kafé eller restaurang?

Ja, en bistro finns på entréplan. Observera att mat och dryck inte är tillåtet inne vid utställningarna.

Hur många timmar bör jag planera för?

Museet själva rekommenderar runt 90 - 120 minuter för att hinna se allting i lugn och ro.

Kan jag ta med barnvagnen?

Barnvagnen får inte tas med in till utställningen, av brandsäkerhetsskäl. Däremot erbjuds bärselar till de små.