På The ABBA museum i Stockholm kan man uppleva gruppen från helt nya vinklar ur både moderna och historiska perspektiv.

  • Biljett till ABBA Museum
  • Biljett med köföreträde
  • Avboka 24 timmar innan – få alla pengar tillbaka
Beställ här

Vad väntar?

På museet finns guldskivor, scenkläder, instrument, brev, möbler och en mängd andra ägodelar som tillhört de legendariska medlemmarna från musikgruppen. Medlemmarna har själva bidragit med föremål till utställningarna och Björn Ulvaeus var en stor del av museets utformning när det upprättades.

Lär dig om ABBAs historia

På The ABBA Museum får du ta del av den långa berättelsen om Björn, Benny, Frida och Agneta. Från att de var barn, till att de träffades och bildade den omåttligt populära musikgruppen ABBA, som har sålt över 380 miljoner album världen över.

Miljöerna kring föremålen på museet är uppbyggda precis som de såg ut där bandet vistades under sin karriär, till exempel Polarstudion där de spelade in sin musik. Här finns originalinstrument som gitarrer och piano, tillsammans med mikrofoner och notställ. Självklart finns platina- och guldskivorna att beskåda i museets GoldRoom.

abba

Ett modernt museum med historisk inblick

Museet är modernt utformat och erbjuder bland annat besökarna att på ett virtuellt sätt prova scenkläder och uppträda tillsammans med ABBA. Hör när medlemmarna själva berättar sina historier och upplevelser och ta en tur genom Waterloo-rummet där det bjuds på en resa tillbaka till 1974 då ABBA stod som vinnare av Eurovision Song Contest. Bland annat finns här både kopior och original av scenkläderna de hade på sig.

Upplev, dansa och sjung. Ett besök på ABBA The Museum kommer garanterat ge dig känslan av att vara bandets femte medlem och är en rolig upplevelse för hela familjen. Passa på att köpa en present eller en rolig accessoar i museibutiken att ta med hem som ett fint minne.

The ABBA Museum är beläget på Djurgården i Stockholm och det går bra att ta sig hit både kollektivt och med bil men bra att tänka på är att det kan vara svårt att hitta parkering. Museet är handikappanpassat och barn under 7 år går in gratis.

Abba Museum – Biljetter

250  SEK  Vuxen

95  SEK  Barn 7-15 år

595  SEK Familjebiljett*  2 vuxna 4 barn upp till 15 år

175  SEK Studenter (Studentintyg krävs)