Östermalm är bland annat känt för kroglivet på Stureplan, Dramaten och den vackra utsikten från Strandvägen mot Slussen och Södermalm. Men hur är det egentligen med shoppingen? Tematiskt nog går även shoppingen i ett ganska exklusivt och lyxigt spår. Second hand hittar du inte särskilt mycket av här, men väl internationella och högt ansedda designermärken.

Här finns en tur för dig som vill upptäcka det bästa som stadsdelen har att erbjuda i shoppingväg.

Förvisso ligger Norrmalmstorg och Biblioteksgatan på ”fel” sida av Birger Jarlsgatan (och är således inte Östermalm i strikt mening), men med tanke på närheten och utbudet av butiker, är det en plats så god som någon att börja shoppingturen på.

 Acne

Acne är ett svenskt klädmärke som blev kända för sina jeans. Idag finns de över hela världen och säljer, förutom jeans, t-shirtar och de flesta plagg som en trendig garderob kan behöva. ACNE står för Ambition to Create Novel Expressions. 

Första butiken öppnades 2003 i PK-huset. Butiken på Norrmalmstorg ligger precis på gränsen mellan Östermalm och City.

Var? Norrmalmstorg 2

Filippa K

Bara några tiotals meter in på Biblioteksgatan ligger en av Filippa K:s butiker. Kedjan startade år 1993 och har gjort sig kända för enkla kläder i modern och minimalistisk design. Ett stort fokus ligger på materialen. Enligt dem själva skapar de plagg som är tidlösa i såväl kvalitet som stil, och som är ”lyxiga i all sin enkelhet”.

Var? Biblioteksgatan 2

Scandic Anglais Stureplan

Hotelltips – Scandic Anglais

Var? Vid Stureplan på Östermalm

I närheten: Stureplans uteliv, NK, Djurgården, Dramaten etc

 Se lediga rum / Boka

 

COS

Mittemot Biblioteksgatan 2, från Filippa K, ligger COS. Det är en modern klädesbutik (i H&M:s regi) med fokus på damkläder. Även herrkläder finns i lite mindre utsträckning och består av basplagg, trendplagg och klassiska plagg som görs i en ny tappning. Idén är att kläderna inte ska slitas och slängas, utan hålla över tid. Detta i kombination med att de ska vara trendiga och moderna.

Var? Biblioteksgatan 3

 

J. Lindeberg

Lite längre upp på Biblioteksgatan ligger J. Lindebergs flaggskeppsbutik. Klädmärket, som vill minska gapet mellan sport och mode, har funnits sedan 1996, då det grundades i Stockholm. Här finns både dam- och herrkläder i form av till exempel golfkläder, skidkläder och activewear.

Var? Biblioteksgatan 6

Zadig & Voltaire

Går du ut på Birger Jarlsgatan kommer du att se Zadig & Voltaire. Det är ett av Frankrikes största märken, med kollektioner som till stor del utgörs av plagg med lyxig rock-känsla. Här säljs även väskor, boots och klockor. Målgruppen är både damer och herrar som vill shoppa exklusivt. De har ett visst utbud även för barn, men det handlar om ganska få produkter.

Var? Birger Jarlsgatan 8

Poze Hair

När du korsar Birger Jarlsgatan och går in på Grev Turegatan väntar fler butiker att besöka. Här ligger bland annat Poze Hair, som har ett brett sortiment av löshår och extensions. Här finns syntetiskt löshår, äkta löshår, limpistoler, trådar, magic rings samt andra verktyg och tillbehör.

Var? Grev Turegatan 10

 

Triwa

Triwa ligger på Grev Turegatan 13, och säljer klockor, solglasögon, klockarmband och armband. Deras idé är att förändra klockindustrin, som de anser är alldeles för fokuserad på status och precision.

TRIWA står för just det, Transforming the Industry of Watches. Klockorna kännetecknas av en kontemporär enkelhet i kombination med klassiska silhuetter. Här finns produkter för både damer och herrar.

Var? Grev Turegatan 13

Östermalms Saluhall

Visserligen finns det inte kläder att köpa här – men väl mat och delikatesser i hög kvalitet av olika slag. Här är det väl värt en lunchpaus, och om man inte är hungrig, är det en sevärdhet som ändå kan vara värd att besöka.

Östermalms saluhalls verksamhet började i slutet av 1800-talet. Sedan dess har stockholmare och besökare från hela världen kommit hit för maten och delikatesserna. Du hittar bland annat kött, ost, fisk och skaldjur. Efter en lång shoppingtur kan det här vara en god plats att runda av dagen på.

Var? Humlegårdsgatan 5