“Drottninggatan i alla ära – men det finns även en hel del andra intressanta shoppingstråk at välja på. Allt beroende på vad som önskas i utbud, prisnivå och miljö. Här följer ett antal tips, som skickats in av Hotelspecials, de rekommenderar dessa shoppingstråk för deras gäster när de vill bo på hotell i Stockholm.

Drottninggatan

Det går inte att nämna shopping i Stockholm utan att nämna Drottninggatan. Den tar sin början vid Observatorielunden och sträcker sig till Riksgatan precis vid Riksdagshuset.

På Drottninggatan erbjuds shopping inom de flesta områden, mängder av restauranger och framförallt en hög puls. Här är det alltid ett stort flöde av människor. Bland annat hittas här stora kedjor som JC, MQ och H&M samt Sveriges största Åhlens med en riktigt imponerande skönhetsavdelning.

Gamla Stan

När Drottninggatan tar slut – tar Gamla stan vid. Nu är det mer pittoreskt med mysiga små butiker. Roligt att gå att strosa i för de som gillar historiska byggnader, udda restauranger eller köpa turistprodukter. För detta är minst sagt turismens shoppinggata…Passa även på att göra egna polkagrisar i en anrik butik.

Stureplan

Önskas lite mer exklusiv shopping? Då är det helt klart Stureplan du ska gå till. Allt är dyrare här – men håller även en helt annan klass än klassiska shoppingen på Drottninggatan. Vissa går hit enbart för att få känslan av de dyrare butikerna – även om de inte köper något. Ska en enda gata väljas ut är det Biblioteksgatan. Härifrån är det inte heller långt till NK. En galleria som har känsla av Stureplan – lite dyrare, lite exklusivare, lite finare.

Södermalm

Södermalm har vuxit fram till att bli ett självklart val för många inom shopping. Inte minst när det kommer till trender i samhället. Att hitta en restaurang som serverar vegansk mat är exempelvis extremt enkelt. Det som uppskattas är den roliga blandningen av coola vintagebutiker och affärer som enbart säljer lyxiga klädesmärken. Eller varför inte bryta av shoppingen med en chokladprovning?

Mariatorget, Götgatsbacken samt gallerian Sofo kan rekommenderas. Men glöm inte att bara gå omkring på Södermalm. De roligaste butikerna hittas ofta i en oväntad gränd.

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia öppnade 2015 och är Stockholms kanske mest eftertraktade galleria. Kanske inte ett shoppingstråk men gallerians elegans och status gör att den ändå får vara med på listan.

Här hittas butiker inom de mesta områdena på en total shoppingyta av 10 000 kvadratmeter. Totalt är det ca 240 butiker som samsas på 7 plan. En galleria som ”måste” upplevas.