Buttericks är en butikskedja som startades i november år 1903 på Drottninggatan 57 i Stockholm, ett decennium senare så öppnades också en butik i Göteborg.

Idag finns det sex butiker i Sverige, en i Danmark och en i Finland. Hela kedjan ägs och drivs idag av Bengt Olander, men har i alla år drivits av familjen Aegsen/Olander.  Idag har Buttericks också ett samarbete med företaget Lekia och många av Butterick’s prylar går numera att köpa även där.

buttericks

– allt från clownkläder till tyllkjolar

I dräktväg så finns det mesta att köpa hos Buttericks, både mer lekfulla dräkter som en t-shirt med tjurhorn och mer verklighetstrogna kläder som en medeltidsklänning finns att köpa. Det finns dräkter för män såväl som kvinnor och för alla möjliga tillfällen.

Till exempel kan det köpas en häxklänning till halloweenfesten eller en blodig zombiejägarkostym. För maskeraden finns bland annat clownkläder, tyrolerbyxor och en träningsoverall i 1980-tals stil. Historiska kläder finns det för övrigt en hel del av som en romardräkt eller en 1920-tals klänning. Till jul så finns det såklart mängder av tomtekläder.

För den som gillar att klä ut sig eller för den som ska på maskerad så finns en hel del! Utbudet av barnkläder är likaså det väldigt brett och innehåller nästan lika många artiklar som den vuxna avdelningen.

Vare sig man redan har en färdig utklädningsdräkt eller köper en från Buttericks, så tillhandahåller de också mängder av detaljer och tillbehör som kan bli pricken över i:et till ens utklädsel. Det kan vara en tyllkjol, en peruk eller ansiktsfärg.

buttericks 2

Saker för festliga eller busiga tillfällen

På Buttericks finns dock inte bara utklädningssaker, det finns mycket att förgylla en fest med eller för att göra tillvaron lite skojigare. Det kan vara allt ifrån godispåsar med Toy Story- bilder på som matchar kalasets tema till ett tuggummi med insekter i för att lura ens vänner och bekanta. Är man ute efter en fin present så finns många annorlunda och roliga presenter här, till exempel en mugg som ser ut som en soptunna att ge till en vän.

Kort och gott, vare sig du ska på fest, ska anordna en fest eller vill busa med någon, så finns det mesta av det slaget där.

Besök Buttericks på Drottninggatan 57 eller online här.

Hittar du inte vad du letar efter? Här finns även maskeradkläder:

Maskeradkläder i övrigt – Partykungen.se

Tyllkjolar och liknande – Tyllkjol.nu

Kiltar  – Kiltar.se