åka runtInom Stockholm finns det många olika sätt att ta sig runt på. Bland annat kan man använda sig av kollektivtrafiken som är välutvecklad med flera olika resesätt som buss, pendel, tunnelbana och spårvagn. Vill man ge sig ut i skärgården krävs så klart en båt, något som Stockholms lokaltrafik ock erbjuder i samarbete med Waxholmsbolaget. För den som vill turista i Stockholm finns det helt enkelt många sätt att ta sig runt till de olika sevärdheterna.

Hyrbil

Flyger man till Arlanda kan man hyra bil direkt på flygplatsen. Många firmor finns representerade och det bör inte vara några problem att hitta en bra hyrbil. Flyger man till Bromma får man dock bege sig lite närmre stan för att komma till en hyrbilsfirma. Ett bra tips är att googla exempelvis Hyrbil Stockholm för att få en bra överblick över utbudet.

Ett annat tips är att kolla in Hyrbilguiden där man enkelt kan söka igenom olika firmors priser och utbud. Att köra bil i Stockholm är kanske dock inte det smidigaste sättet att ta sig runt på inom tullarna. Det kan därför vara en bra idé att ställa hyrbilen vid en tunnelbanestation lite utanför stan för att sedan ta sig runt på andra sätt.

Kollektivtrafik

Att resa med SL kan vara det smidigaste sättet att ta sig runt på i Stockholm, både vid lite längre och kortare sträckor. Ska man ut till ytterförorterna, exempelvis Upplands-Väsby eller Nynäshamn, finns det ett pendeltågsnät för detta. Pendeltåget kan också vara smidigt att utnyttja om man ska från södra sidan av stan till den nordligaste sidan stan, exempelvis från södra station till Karlberg. Som turist är kanske det mest förekommande målet att använda pendeln till Friends arena som ligger strax intill Solna station.

Om man endast ska röra sig inom tullarna är tunnelbanan kanske det bästa alternativet. Tunnelbanan slipper till skillnad från buss de köer som kan uppstå i innerstaden ibland. Att åka tunnelbana kan man också göra direkt till många av de intressanta platserna som finns i Stockholm, till exempel Gamla stan eller Stadion.

Cykla

Om man är i hyfsad form kan man förhållandevis enkelt cyklar genom hela staden. Ofta finns egna cykelfiler på vägarna i innerstaden, så även om man alltid bör vara vaksam på trafiken, är det ändå förhållandevis lugnt att cykla här. Med cykel kan man enkelt ta sig till många platser som inte tunnelbanan färdas direkt till, som till exempel Skeppsholmen. Cykla är såklart ändå bäst att göra när vädret tillåter det – annars är tunnelbanan ett bättre alternativ.