avicci museum

Avicii Experience är ett interaktivt museum som skapas för att hylla en av den moderna popkulturens allra största ikoner – AVICII. På museet får besökarna bland annat lära sig mer om Tim ”Avicii” Berglings liv och den kreativa process som krävs för att skapa hans typ av musik.

 • Lär känna personen Tim Bergling och artisten Avicii
 • Slipp biljettkön – köp biljett online
 • Gratis avbokning 24 h innan

Fr. 200 kr/pers


Mer om Avicii Experience Museum

Avicii Experience är en blandning av ett interaktivt och klassiskt museum som bjuder in besökarna på en unik upplevelse. Här presenteras information om personen Tim Bergling lika väl som om det musikaliska geniet och artisten Avicii.

På utställningen finns möjlighet att ta del av den musik som aldrig släpps för allmänheten, tillsammans exklusiva historier från bland annat musiker, producenter och låtskrivare som har arbetat med artisten genom åren.

Sjung VR-karaoke och upplev känslan av att stå på scen framför tiotusentals skrikande fans och gör egna mixar av hans mest älskade låtar – dom låtar som ännu spelas över 60 miljoner gånger varje månad.

Ta en titt i replikan av Tims pojkrum och beskåda några av hans privata ägodelar som förvaras på museet. Här finns det mesta för alla dom fans som vill hylla minnet av den epokgörande musikskaparen.

Aviccii – en av Sveriges största musikexporter

Avicii blev snabbt en av Sveriges största musikexporter. Från att ha producerat i pojkrummet på Östermalm, blev han snabbt en av världens mest välkända artister. Några av de mest kända låtarna är Wake Me UpThe Nights och Waiting For Love, som alla har över en miljard spelningar – bara på Spotify. Förutom Aviciis talang och musikalitet har managern Ash ofta nämnts som en bidragande faktor till succén. Han hade nyligen studerat juridik och hittade EDM-låtarna som Tim Bergling la upp på nätet. Tillsammans började de jobba för att ta hans musik ut till världen.

Aviccii hittades död vid 28 års ålder i Muskat, Oman år 2018.

Snabbfakta:

 • Haft sju låtar på Billboard (Hot 100)
 • Fick sitt artistnamn från ‘Avici’ är det lägsta nivån av helvetet enligt buddhismen. Han lade till ett extra ‘i’ eftersom Avici redan var taget på MySpace.
 • Slog igenom med låten Levels, som släpptes 2011.

 

 

avicci interaktivt museum

Praktisk information

 • Hitta till museet – Museet ligger på Space Stockholm, på Sergelgatan 2.
 • Öppettider – Museet håller öppet 10.00 – 18.00 alla dagar i veckan.
 • Ej tillåtet – Mat, dryck, husdjur och stora bagage är inte tillåtet inne på museet. Det är heller inte tillåtet med ljud- och videoinspelningar.
 • Förvaring – Skåp och hängare finns på plats, för förvaring av ryggsäckar, väskor och jackor
 • Barn mellan 0–6 går in gratis utan biljett.

Hitta hit

Att ta sig hit

Avicii Museum ligger väldigt centralt. Det är en kort promenad hit från exempelvis T-centralen, Hötorget och Kungsträdgården. Samtliga av Stockholms tunnelbanelinjer stannar vid T-centralen. Även pendeltåg och regionaltåg stannar här – så var du än i staden befinner dig kan du snabbt och smidigt ta dig hit.

Biljetter

Biljetter kan köpas både på plats och online. Vid onlineköp ges dock direkt inträde utan att behöva köa. Onlineköpet ger även möjlighet till flexibel betalning och gratis avbokning. För att hela beloppet ska återbetalas krävs avbokning minst 24 timmar innan den bokade tiden.

Köp biljett online


FAQ

Är Avicii Experience tillgängligt med rullstol och / eller barnvagn?

Ja, Avicii Experience är tillgängligt med rullstol. Barnvagn är dock inte tillåtet inne på museet på grund av brandsäkerhetsskäl.

Hur lång tid bör avsättas för ett besök?

Det tar ungefär 1–1,5h att gå igenom utställningen.

Finns det möjlighet att äta och dricka under besöket?

Mat och dryck är inte tillåtet inne på museet men det finns en restaurang i samma byggnad, samt ett café utanför entrén.