Åk upp på Globen, eller Avicii Arena som det numera heter, med SkyView! Väl på toppen av den golfbollsformade byggnaden, ca 130 meter över havet, erbjuds en magnifik utsikt över hela Stockholm.

  • Utsikt över hela Stockholm
  • Unik upplevelse
  • Passar för alla åldrar

Fr. 170 kr


Åk upp på Globen

Att åka upp på Globen med SkyView är en häftig upplevelse som passar för alla åldrar. Besöket börjar med en incheckning och en informationsvideo om attraktionen. Därefter är det dags att ta plats i en av dom två glasgondolerna för att sakta åka upp mot toppen av arenan. Väl där, drygt 130 meter över havet, bjuds passagerarna på en slående utsikt över Stockholm – i 360 grader.

åka upp på globen

Mer om SkyView

SkyView, attraktionen som tar besökarna med på en åktur upp på Globen, invigdes 2010. För att detta skulle vara möjligt fick byggnadens takkonstruktion lov att förstärkas – med drygt 42 ton stål. Därefter monterades ytterligare 70 ton räls på arenans utsida, vilka dom globformade gondolerna tar sig fram på.

Gondolerna, som rymmer upp till 12 personer vardera, är specialbyggda av en svensk skidliftstillverkare i Östersund och hela anläggningen är unik i sitt slag.

Praktisk information

  • Åldersgräns – Ingen åldersgräns
  • Tidsåtgång – Ca 25 minuter
  • Tillgänglighet – Året runt
  • Upplevelsen är tillgänglig med rullstol

Biljetter

Biljetter till SkyView kan köpas både på plats och online men vid köp online ges både möjlighet att boka en specifik dag samt till flexibla betalningslösningar. Vid avbokning senast klockan 10.00 dagen innan betalas hela kostanden tillbaka.

Beställ biljett

Frågor o Svar

Vilka öppettider har attraktionen SkyView Globen?

SkyView Globen håller öppet 10.00-18.00 på vardagar samt 10.00-16.00 på lördagar och söndagar. Observera att attraktionen håller lunchstängt mellan 12.00-13.00 varje dag.

Hur ofta ges turerna per dag och hur lång är väntetiden?

Gondolerna går växelvis var 10:e minut. Väntetiden varierar, bland annat beroende på säsong och väder.

Kan jag ta mig till Globen med kollektivtrafik?

Ja! Det går att ta sig till Globen och SkyView via tunnelbanans gröna linje. Från stationerna Gullmarsplan, Skärmarbrink och Blåsut är det bara ett par minuters promenad till arenan. Även bussar stannar vid Gullmarsplan. Via tvärbanan går det att kliva av direkt på stationen Globen.