museum för barn i Stockholm

Vilka museum i Stockholm passar bäst för barn? I denna lista presenteras några av de mest barnvänliga museum som huvudstaden har att erbjuda.

1. Junibacken

På Djurgården ligger även Junibacken, ett museum som är en hyllning till Astrid Lindgren och andra berömda nordiska barnboksförfattare. Här får barnen kliva rakt in i de älskade sagornas värld, besöka Pippi Långstrumps Villa Villekulla och ta del av sagotåget som leder dem genom en fantastisk resa i Astrid Lindgrens berättelser.

Junibacken är inte bara ett museum utan också en plats som främjar läslust och kreativitet hos barn. Här finns Sveriges största barnboksbutik.

Beställ biljetter online

2. Vasamuseet

Vasamuseet är känt världen över för att vara hem åt det majestätiska 1700-talets krigsskeppet Vasa. Museet har skapat en särskild del för barn, “Djupet”, där de kan uppleva livet ombord på skeppet genom interaktiva spel och utklädningskläder.

Museet erbjuder även familjevänliga visningar som gör den dramatiska historien om Vasa tillgänglig och spännande för besökare i alla åldrar.

Beställ biljetter online

3. Paradox Museum: Upp och nedvända världen…

Paradox Museum är ett museum som leker med illusioner, synvillor och digital teknik. Ett museum som bjuder på skratt och innovativa foton (Glöm inte mobil eller kamera!).

Ligger mycket nära Avicci Experience om man vill uppleva två roliga museum på samma dag.

Beställ biljetter online

avicci interaktivt museum

4. Avicii Experience: En musikalisk resa

Avicii Experience är ett interaktivt museum som hyllar arvet efter den världsberömda svenska DJ:n och musikproducenten Avicii. Museet erbjuder en djupdykning i Aviciis musikaliska process, hans framgångar och utmaningar.

Besökarna kan interagera med musiken på ett personligt sätt. Perfekt för de barn som gillar Aviccis musik eller själv drömmer om att bli producent.

Beställ biljetter online

tom tits

5. Tom Tits Experiment: Vetenskap genom lek

Tom Tits Experiment, beläget strax utanför Stockholm, är ett vetenskapsmuseum där barn och vuxna kan utforska över 200 interaktiva experiment.

Från fysik och kemi till biologi, erbjuder museet en värld av upptäckter genom praktiska experiment och lekfull inlärning.

Beställ biljetter online

abba the museum

6. ABBA The Museum: En popmusikens juvel

ABBA The Museum är en interaktiv hyllning till en av världens mest älskade popgrupper. Besökare kan sjunga, dansa och klä ut sig, samt lära sig om ABBAs historia genom en rad utställningar som inkluderar scenkläder, guldskivor och andra memorabilia.

Passar om barnen gillar ABBA och minst är 12 – 13 år. Framförallt brukar de interaktiva delarna uppskattas av barnen.

Beställ biljetter online

skansen

7. Skansen: Levande historia och nordisk fauna

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum och erbjuder en unik kombination av historisk inblick och naturnära upplevelser. Barn kan utforska svenska traditioner, historiska byggnader och möta nordiska djur i deras naturliga miljö.

Skansen är inte bara ett museum utan också en plats där barn kan lära sig om svensk kultur och natur.

Beställ biljetter online

8. Tekniska museet

Tekniska museet, beläget på Norra Djurgården, bjuder på en teknisk upptäcksresa som många barn uppskattar. Museet är särskilt känt för sin utställning “Teknorama”, där barn får möjlighet att själva experimentera med olika vetenskapliga fenomen.

Utöver detta bjuder museet på en mängd andra utställningar som täcker allt från dataspelens historia till framtidens innovationer.

Beställ biljetter online