Junibackens är en klassisk turistattraktion för barnfamiljen med de yngre barnen. Ett av de mest populära attraktionerna är Sagotåget, en magisk tågresa som tar besökarna genom olika berättelser och sagovärldar.

    • Köp biljett online – Fri återbetalning upp till 24 timmar innan
    • Kliv in i sagornas värld och se kända sagofigurer
    • Sveriges största barnbokhandel – Café – Underhållning

Interaktiva utställningar och teater

Museet har flera interaktiva utställningar där barn kan utforska och leka. Dessutom erbjuds teaterföreställningar som är baserade på populära barnböcker av framstående nordiska författare. Dessa föreställningar är inkluderade i inträdespriset men måste förbokas separat.

Höjdpunkterna

Höjdpunkterna på Junibacken är många. Några av de mest omtyckta höjdpunkterna är till exempel:

  • Sagotåget. På en resa med Sagotåget ges möjlighet att träffa på karaktärer som Emil i Lönneberga, Karlsson på taket och Madicken. För det mesta är turen vacker och spännande – men den är bitvis också lite sorglig.
  • Teatern. I Junibackens fina Teaterladan hålls regelbundna föreställningar som är spännande för såväl barn som vuxna. För en garanterad plats rekommenderas förbokning.
  • Sagotorget. Vid Sagotorget bor flera av våra mest välkända och omtyckta barnboksfigurer. Vissa kommer på kortare besök, medan andra stannar här längre, Oavsett är det värt att besöka när du besöker Junibacken.
  • Sveriges största barnbokhandel: För de som är intresserade av litteratur finns Sveriges största barnbokhandel på plats. Här kan besökare köpa allt från klassiska sagoböcker till moderna barnlitteratur.

(Bildkälla: Junibacken.se)

Inträde

Inträdesavgiften täcker tillträde till Junibacken, en resa med Sagotåget samt tillgång till alla utställningar. Teaterföreställningar är inkluderade i kostnaden, men kräver en separat bokning.

Läs mer eller köp värdebevis här

Hitta till Junibacken

Att sig hit med kollektivtrafiken är enkelt.

Om du kommer från City är det smidigt att ta spårvagnens linje 7 mot Waldemarsudde och gå av vid Djurgårdsbron. Den resan tar ungefär 10 minuter. Från hållplatsen är det sedan ca sju minuters promenad till Junibacken.

Om du kommer söderifrån är SL:s båttrafik ett alternativ. Det kostar lika mycket som övrig kollektivtrafik (befintlig SL-biljett eller kort fungerar bra) och bjuder dessutom på vackra vyer under turen. Kajen finns vid Slussen och kan nås med promenad från Gamla Stan och norra Södermalm.

 

Frågor och Svar

Vilka är höjdpunkterna på Junibacken?

Det finns mängder av saker att göra här, men några av de stora höjdpunkterna är Sagotåget, Teaterladan och Sagotorget.

Vad får jag för inträdesavgiften?

För inträdesavgiften ges du entré till Junibacken, tillgång till samtliga utställningar samt en resa med Sagotåget. Teaterföreställningar är inkluderade i entrébiljetten, men bör bokas på förhand.

Kan mitt barn ha kalas på Junibacken?

Ja, Junibacken välkomnar barnkalas på tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan klockan 14 och klockan 17. Då bjuds det på mat i restaurangen, varefter övrig tid disponeras fritt. På vägen ut får alla barn med sig en godispåse. Kalaserbjudandet gäller för grupper på minst 15, men max 25, barn.

Hur lång tid bör jag räkna med att besök tar?

Junibacken rekommenderar att räkna med ungefär tre timmar för att hinna med allt. Då finns det tid att leka ordentligt och dessutom ta en liten matpaus.

Hur lång tid tar sagotåget?

Sagotåget tar ungefär en kvart att åka.