guidade cykelturer

Stockholm: Södermalm E-Bike Tour

Denna 2-timmars E-cykeltur tar dig runt Södermalm, även känd som SoFo. Turen erbjuder en blandning av modern och historisk arkitektur, slingrande kullerstensgränder och bohemiska barer och butiker.

Varar i: 2 timmar – Guide på engelska.

Pris: 595 kr

Se lediga datum

cykeltur i stockholm med guide

Stockholm Bike Tour

Denna guidade cykeltur varar i 2-3 timmar och tar dig genom Stockholms många öar. Du kommer att se stadens stora attraktioner som Kungliga Nationalstadsparken och även upptäcka några av stadens dolda pärlor.

Varar i: 2 – 3  timme  – Guide på Engelska, Tyska, Nederländska, Franska

Pris: 465 kr

Se lediga datum

Cykelsightseeing med GPS

Denna 3-timmars självguidade GPS-cykeltur låter dig utforska Stockholm i din egen takt. Du kan välja mellan fyra olika turer som varierar i svårighetsgrad och fokus.

Varar i: 3 timmar – men välj takten själv, Guide på engelska

Pris: 400 kr

Se lediga datum

Mountainbike tur

Denna 4-timmars mountainbike-tur tar dig genom skogarna intill Stockholm. Turen är anpassad efter din förmåga och inkluderar olika typer av terräng som enkelspår, nedförsbackar, uppförsbackar och klippträdgårdar.

Varar i: 4 timmar – Guide på engelska

Pris: 1400 kr

Se lediga datum

Välja guidad cykeltur i Stockholm

Stockholm är väldigt cykelvänligt. Att ta sig fram på två hjul är ett flexibelt och trevligt sätt för turister att utforska staden.

Terräng eller stad?

Vill du upptäcka stadens landmärken finns det gott om cykelvägar att göra det på. I staden kan du cykla förbi landmärken som exempelvis Stadshuset, Kungliga slottet och Gamla stan. Med relativ närhet till innerstaden finns det möjlighet att cykla i lite tuffare terräng. I skogarna runt Stockholm finns mängder av banor och stigar att utforska.

Ha på dig bekväma kläder

Att utforska Stockholm på cykel kräver lite mer rörlighet än att göra det med exempelvis buss-sightseeing. Alltså är det viktigt att bära kläder som är bekväma och rörliga. För en cykeltur i staden är det bra att tänka på följande i klädväg:

  • Bekväma skor
  • Solglasögon eller keps
  • En bra väska för kamera och andra värdesaker
  • Lämna bagage och större väskor hemma
  • Rörliga byxor, kjolar eller motsvarande.

För en cykeltur i skogarna är det bra att tänka på ovanstående och att det är bra att bära oömma kläder.

Bra att känna till om cykeltrafiken i Stockholm

Har du inte cyklat i Stockholm tidigare? Det finns ett par saker som är bra att känna till.

  • Pass på högersvängar. I Stockholm ligger cykelvägarna ofta längs med bilvägarna på högersidan. När du ligger jämte en bil på högersidan, är det lätt att hamna i bilförarens döda vinkel när den ska göra en högersväng.
  • Det är många backar. Var beredd på att det finns många backar i staden och att det stundtals kan bli tungt att cykla uppåt. Det här gäller i princip i alla stadsdelar i innerstaden.
  • Ibland får du cykla mot enkelriktat. Många gator i innerstaden är enkelriktade, vilket är tydligt skyltat. På många av dessa skyltar finns en lite mindre skylt under med orden ”gäller ej cykel”. Att utnyttja de vägarna gör cykelturerna i staden betydligt enklare. Det här är en anledning att inte använda sig av bil-GPS (eller bilinställningen på telefonens GPS).