Följ med på en guidad tur av Stockholms tunnelbana, som brukar kallas för världens längsta konstutställning. Välj mellan två turer utifrån tema.

guidad tur i tunnelbanan stockholm

1. Guidning av tunnelbanan

Följ med på en två timmars guidning av Stockholms tunnelbana. Start vid Kungsträdgården. Med guider som pratar engelska och spanska. I priset ingår även tunnelbandebiljett.

Ca 380 kr

Läs  mer

guidad konsttur i stockholms tunnelbana

2. Konstvandring i tunnelbanan

Följ med på en konstvandring i Stockholms tunnelbana. Bli guidad genom utvecklingen av svensk modern konst. Utförs i liten grupp, 2 – 6 personer.
Pris: 1 111 SEK per person

Läs mer

Mer om konstturen

Guiden, som talar engelska med gruppen, kommer att guida och berätta om några av de mest kända konstverken. Turen stannar vid allt från komplexa mosaiker till livfulla målningar, känsliga reliefer, slående skulpturer och ”föränderliga installationer”.

Konsten har kommit till successivt sedan 1950-talet. Vandringen erbjuder således en tydlig överblick över hur svensk modern konst har utvecklats från mitten av 1900-talet fram tills nu. Konsten är skapad av över 150 olika konstnärer, vilket medför en stor bredd av uttryck och stilar att titta på under turen. Ett plus i kanten är att guiden bjuder på härliga insidertips om stans bästa restauranger och kaféer.

Konst i Stockholms tunnelbana

I Stockholm finns 100 tunnelbanestationer, varav 90 är utsmyckade med konstverk av olika slag. På konstvandringen får du titta på bland annat målningar, installationer, skulpturer, ristningar, reliefer och mosaiker.

Ett särskilt uppmärksammat verk är till exempel verket med resterna av palatset Makalös, som finns i Kungsträdgårdens tunnelbanestation. Som ett annat exempel kan Tekniska Högskolans station nämnas, där konsten har ett vetenskapligt tema.

Praktisk information

• Mötesplats: Framför huvudingången vid centralstationen.
• Tidsåtgång: Ca 90 minuter
• Klädsel: Bekväma skor rekommenderas
• Handikappanpassat: Nej

Snabbfakta om turen:

• Språk: Engelska
• Längd: Ca 90 minuter
• Gruppstorlek: Två till sex personer.

Biljetter

Biljetter köps på nätet genom GetYourGuide och kostar 1 111 SEK per person. Avbokning med full återbetalning är möjligt fram till 24 timmar innan vandringens start.

Beställ biljett

Frågor och svar

Vilka språk är tillgängliga?

Arrangören har angett att guidningen utförs på engelska

Är det något speciellt som är bra att tänka på innan aktiviteten?

Tänk på att ta på dig bekväma skor. Ta gärna med en kamera eller en smartphone att ta bilder med. Se till att kameran/telefonen är ordentligt laddad. Kom även ihåg att bekräfta mötesplatsen och att ha med dig biljetten.

Är turen väderkänslig?

Turen ställs inte in vid dåligt väder, men rutten kan komma att ändras.