viking museum

The Viking Museum i Stockholm är ett museum som berättar om vikingarnas hårda liv och den nordiska mytologin. Den levande utställningen innefattar bland annat filmer, föremål, miljöer och den återskapade vikingen Leifur, som gärna berättar sin historia. En spännande aktivitet för hela familjen.

  • Lär mer om vikingalivet
  • Guidade turer varje timme
  • Biljett med öppet köp upp till 24 h innan

Köp biljett i förväg

 

Om The Viking Museum

The Viking Museum i Stockholm tar besökarna tillbaka till 900-talet och den mytomspunna vikingatiden. Vilka var vikingarna och hur kommer det sig egentligen att dom gjort sig både kända och okända världen över?

Utställningen består bland annat av filmer, föremål och uppbyggda miljöer och här finns mer att lära om alltifrån det hårda livet på havet och hur en plundring går till, till vardagslivets mödor, runor och den nordiska mytologin. Prova en vikingahjälm och känn tyngden av ett svärd i handen. Besökaren får även bekanta sig med den återskapade vikingen Leifur som berättar om sin historia.

Museet erbjuder guidade visningar en gång i timmen, vilka ges växelvis på svenska och engelska. Det finns även möjlighet att ta del av Ragnfrids sagotur, där besökarna får följa med på det vardagliga livet ur en vikingafrus perspektiv.

viking museum2

Restaurang

På The Viking Museum finns restaurang Glöd och givetvis serveras här vikingatida och nordisk husmanskost. För den som bara är fikasugen finns även smörgåsar, bullar och olika bakelser att avnjuta tillsammans med en kopp kaffe.

Butik

Vikingamuseets butik är inte en vanlig butik – det är en skattkammare fylld med unika produkter. Dom flesta av leverantörerna är småskaliga och lokala och i utbudet hittas bland annat skandinaviskt hantverk, te, godis, vikingainspirerade föremål och replikor, smycken, accessoarer, skönhetsprodukter och böcker.

Praktisk information

  • Hitta till museet – Museet ligger på Djurgårdsvägen 48, Djurgården.
  • Öppettider – Museet håller öppet 11.00-18.00 på vardagar och 10.00-18-00 på helger.
  • Åldersgräns – Ingen åldersgräns men för Ragnfrids sagotur rekommenderas att barn under 7 deltar i vuxet sällskap, då den kan upplevas lite skrämmande.
  • Övrigt – Hundar och andra husdjur är inte tillåtna. Undantag görs dock för ledar- och trygghetshundar.

Var ligger Vikingmuséet?

Att ta sig hit

Många turister promenerar gärna sträckan till Djurgården från City. Det kan i synnerhet rekommenderas sommartid, när vädret är behagligare och staden är lite livligare. Längs promenadsträckan passerar du kända platser som Kungsträdgården, Strandvägen och Dramaten. Går du på våren har du chans att se hur de rosablommande körsbärsträden förgyller Kungsträdgården.

Vad gäller kollektivtrafiken så är båt eller spårvagn populära alternativ:

  • Båt. Avgår från Slussen och tar ca 8 minuter. Gå av vid Gröna Lund.
  • Spårvagn. Ta linje 7 mot Waldemarsudde från City. Resan tar strax över 10 minuter.

Biljetter

Biljetter för inträde på Vikingamuseet kan lösas på plats eller köpas online i förväg. Vid onlineköp ges möjlighet till flexibel betalning och gratis avbokning. För att hela beloppet ska återbetalas behöver avbokningen ske senast 24 timmar innan det bokade besöket.

Beställ biljett

FAQ

Är det tillåtet att ta med egen mat och dryck in på The Viking Museum?

Nej, mat och dryck får inte förtäras inne på museet och tyvärr finns inget matsäcksrum.

Är vikingmuseet rullstolsanpassat?

Ja! I utställningen, restaurangen och butiken är det inga problem att ta sig fram med rullstol. Museet har även hiss. För Ragnfrids saga krävs dock förflyttning från eventuell rullstol till sittvagnen och där behöver besökaren sitta med böjda ben.

Går det att åka kollektivt till Viking museet?

Ja, med spårvagn 7 och buss 67 tar du dig till hållplats Liljevalchs / Gröna Lund. Det går även att åka med Djurgårdsfärjan och Ressel (M/S Emelie) för att ta sig till museet. Oavsett alternativ krävs en kort promenad för att komma hela vägen fram.