Stadsvandring Stockholm

Att gå en stadsvandring i Stockholm är ett spännande sätt att se staden på, och beroende på vad du tycker om, finns det många olika typer av vandringar att välja mellan. Kanske vill du känna håret resa sig i nacken under spökvandringen? Eller se Stockholm från ovan genom en takvandring?

Bläddra neråt och upptäck det sätt som just du vill se staden på!

stadsvandringar i Stockholm

I tobaksarbetarnas fotspår

Vill du se delar av Södermalms historiska kvarter med helt nya ögon? Den omtalade stadsdelen i Stockholm var länge känd för att hysa plats åt Sveriges största tobaksmanufaktur – en verksamhet som idag är nedlagd sedan länge.

Under den här vandringen tas du på en tidsresa från 1600-talets tobaksodlande, 1700-talets pipbruk och Apelins tobaksfabrik som verkade under 1800-talet. Hör historier om hur arbetsdagarna såg ut och om hur tobakshandlarna kämpade mot höga priser.

Den här vandringen passar alla åldrar, hålls året om och varar i ungefär 1 och en halv timme. Priset, 200 kronor, avser två personer och utförs tillsammans med andra i grupp.

Läs mer eller beställ här

båtsightseeing abba

ABBA båtsightseeing

Gillar du det svenska musikundret ABBA? I sådana fall är den här upplevelsen något för dig. Du färdas runt lugna och natursköna Djurgården medan du lyssnar till musik, berättelser och upplever viktiga platser kopplade till ABBA.

Bland annat kommer du att få se flera av platserna när stora delar av ABBA The Movie filmades, platser som också många klassiska ABBA-bilder tagits på. Den här upplevelsen kommer garanterat att lära dig det du inte visste om den klassiska musikgruppen.

Upplevelsen varar i ungefär 50 min och passar alla åldrar.

Plats: Stockholm.

Deltagare: Upplevelsen avser en person och genomförs tillsammans med andra i grupp.

Pris: 220 kronor per person. Gratis för barn under 6.

Läs mer eller beställ här

puss och snusk stadsvandring

Puss & snusk

Att gå sträckan Gamla Stan – Riddarholmen har nog aldrig varit så spännande som med den här stadsvandringen. Lyssna till historier om älskarinnor, sjukdomar, barnbördshus, otrogna kvinnor och män samt flugmöten under den här heta stadsvandringen.

Turen avslutas på vackra, men obebodda och sällan besökta Riddarholmen. Ön bjuder på många smaskiga hemligheter om kungligheter såväl som ”vanligt” folk.

Turen kan göras mellan januari och september och kostar 150 kronor per person.

Läs mer eller beställ här

gamla stan stadsvandring

Stadsvandring genom Gamla Stan

Genom den här upplevelsen bjuds du på en intressant och spännande guidad tur genom gränderna i historiska Gamla Stan. Här kommer du att lära dig om historiska händelser, så som Stockholms blodbad och legenden om S:t Göran och Draken.

Efter den här vandringen kommer du att ha hittat de pärlor som finns i stadsdelen – och även själv kunna guida vänner och bekanta till just de pärlorna.

Turen, som kostar 150 kronor per person, går att göra mellan juni och augusti och varar i ungefär 75 minuter. Passar alla åldrar.

Läs mer eller beställ här

Gå på tak i Stockholm

Takvandring

Genom den här upplevelsen får du se Stockholm från ovan. En guide kommer att berätta om stadens historia, samtidigt som du njuter av den storslagna utsikt Stockholm tak bjuder dig på.

Turen är för de äventyrliga – inget för höjdrädda!

Priset är 150 kronor per person takvandringen varar i ungefär 75 minuter. Alla bär sele och certifierade guider ser till att säkerhetsrutinerna följs. Går att göra året runt.

Läs mer eller beställ här

stockholm spökvandring

Spökvandring i Stockholm

Under den här spökvandringen kommer du ständigt att titta dig över axeln. Guidas genom trånga gränder, mörka bakgator, ruggiga källare och mycket mer. En erfaren spökguide visar, och berättar om, de kusligaste delarna av Gamla Stan.

Turen är anpassad för alla åldrar och kan göras mellan mar och november. Upplevelsen varar i ungefär 1 och en halv timme och kostar 200 kr per person.

Kommer du att kunna sova efter den här turen?

Läs mer eller beställ här

 

Se graffiti i Stockholm på stadsvandring

Stadsvandring – Gatukonst

Glöm kända konstnärer som Picasso och Michelangelo – under den här turen är det de mer dolda talangerna som visas upp. Gatukonst har vuxit sig i allt starkare i Stockholm och idag finns bland annat fågelholkar, rondellhundar och rådjur som förbryllar stockholmare varje dag.

Spana in vackra konstverk samtidigt som du lär dig om estetiska uttryck och vad dessa säger om vår samtid.

Turen kostar 299 kronor per person och varar mellan 90 och 120 minuter.  Kan bokas hela året under utvalda datum.

Läs mer eller beställ här