Buss sightseeing via getyourguide

Sightseeing med buss i Stockholm är enkelt, trevligt och prisvärt. Det finns dessutom en rad olika alternativ. 


 

hop on hopp off getyourguide

Hop on – Hop Off buss med öppet tak

Köp en biljett som gäller i 1 – 3 dagar och få fri tillgång till den klassiska röda turistbussen. En buss som går mellan de mest kända turistplatserna i Stockholm. Hop on, Hopp off – precis när du vill.

  • 1 – 3 dagar
  • Från 437  kronor per person
Läs mer / Beställ

hop on hopp off båt buss

Båt & Buss

Dagsbiljett som ger fri tillgång till Hop-on & Hop-off bussar och båtar i Stockholm. Se alla hållplatser på hemsidan. Audioguide ingår på Kinesiska, Engelska, Finska, Franska, Tyska, Italienska, Norska, Ryska, Spanska, Japanska.

  • 24 timmar  
  • Från 226 kr
Läs mer / Beställ

Buss sightseeing i Stockholm

Genom buss sightseeing (Hop-On, Hop-Off) kan du upptäcka Stockholm på dina egna villkor. Låt dig guidas genom stadens landmärken och utforska dem I din egen takt.

Vad är Hop-On Hop-Off?

”Hop-On Hop-Off” innebär att du kan stiga på och stiga av sightseeing-bussen när du önskar. Bussarna går regelbundet enligt en tidtabell och stannar vid olika landmärken. Vill du stanna till någonstans och undersöka närmare, är det bara att stiga av. När du känner att du vill åka vidare, går du till busshållplatsen och fortsätter den guidade turen. De går i regel 1-2 gånger per timme från varje turistattraktion.

Hop-On Hop-Off är ett flexibelt sätt att turista. Det passar till exempel för den som vill planera mindre och upptäcka mer fritt. Det kan också passa den som har svårt för längre sightseeingturer och vill kunna pausa ofta.

Därför bör du testa på busssightseeing

Buss-sightseeing är ett praktiskt och flexibelt sätt att upptäcka Stockholm på.

  • Ovan mark. Till skillnad från i tunnelbanan, så kan du se saker längs vägen till din destination.
  • Bekvämligheter. På många av bussarna finns gratis Wi-Fi, eluttag och generöst med benutrymme.
  • Flexibelt. Bussar som erbjuder Hop-On Hop-Off gör det enkelt att upptäcka Stockholm på det sätt du vill. Med en biljett så kan du stiga av och stiga på så som du önskar.
  • Guidat. De flesta bussar erbjuder guidning på en rad olika språk via hörlurar.
  • Handikappsanpassat. Bussbolagen brukar erbjuda anpassning för rullstolsbundna (Strömma, till exempel). Säkerställ bara på förhand att just det bussbolag du väljer erbjuder rullstolsaccess.

Längre turer

För den som är intresserad anordnar flera bussbolag längre turer. En populär destination är Birka, som är en av Sveriges första städer. Ett annat populärt utflyktsmål är Sigtuna, där turister kan titta på gamla byggnader, slott, kyrkor och runstenar.

Frågor och svar

Var brukar turistbussarna stanna i Stockholm?

Det varierar mellan olika bolag, men Hop-On Hop-Off-bussar brukar stanna vid landmärken (Kungliga slottet, Stadshuset, Djurgården etc.) samt vid färjeterminaler. Det finns även längre turer till exempelvis Birka.

Finns det gratis Wi-Fi på bussen?

Några av de mest populära bussbolagen (Strömma, Red Sightseeing) erbjuder gratis Wi-Fi på bussen.

Vad betyder Hop-On Hop-Off?