paradox museum

Paradoxmuseet i Stockholm är ett museum med ett 70-tal paradox-inspirerande utställningar och montrar. Utställningarna är roliga för hela familjen att utforska och kommer garanterat att aktivera, förtrolla och lura alla sinnen. Här kan du köpa biljetter i förväg

  • Rolig aktivitet för alla åldrar
  • Barnvagns- och rullstolsanpassat
  • Köp biljetter online

Om Paradoxmuseet

Paradoxmuseet i Stockholm är en förtrollande plats för både stora och små. Här finns ett 70-tal utställningar och montrar med paradoxa inslag och optiska illusioner som garanterat sätter fart på alla sinnen. Besökarna möts av experimentell samtida konst och kan bland annat prata med ett piano och se kroppens skuggor skifta i regnbågens alla färger.

paradox museet

Museet är enkelriktat och besökarna tar sig runt bland utställningarna och montrarna genom dom skyltar som finns uppsatta. Genom att skanna QR-koderna som finns vid varje paradox ges mer information om hur dom skapats. Ett besök är beräknat att ta ungefär 80 minuter och är tidsbegränsat.

Paradox museum bjuder in till sång, dans, skratt och mycket mer och det finns något som passar för alla åldrar. Passa på att ta några snygga foton – till exempel i den paradoxa, roterande tunneln!

Butik

Paradox museum har en egen butik fylld med massor av skojiga, kluriga och fina prylar. I utbudet finns bland annat spel, kläder, souvenirer och accessoarer – samtliga med inslag av paradox.

Biljetter till Paradoxmuseum

Biljetter kan köpas online och i vissa fall på plats, beroende på hur många besökare som befinner sig på museet för stunden. Vid köp online bokas en specifik tid, vilket säkerställer en plats. Vid onlineköp erbjuds även flexibla betalningslösningar och vid avbokning minst 24 timmar innan besöket betalas hela beloppet tillbaka.

Praktisk information

  • Hitta till museet – Paradox museum ligger på tunnelbaneplan vid Hötorget i Stockholm.
  • Öppettider – Museet håller öppet 10 – 21 på fredagar och lördagar samt 10 – 19 övriga dagar.
  • Varaktighet – En biljett ger 80 minuter i museet.
  • Övrigt – Husdjur är inte tillåtna

Hitta hit

Enklaste sättet att ta sig hit med kollektivtrafiken är att ta tunnelbanans gröna linje till Hötorget, varifrån det bara är ca 100 meter längs Sergelgatan till Paradoxmuseet. Det går även bra att gå en kort promenad hit från centralen (uppgång vid Plattan/Sergels Torg).

Paradoxmuseet ligger centralt, och om du bor i City/Norrmalm kan du snabbt och bekvämt ta dig hit till fots. Om du bor i en annan stadsdel är det också enkelt att ta sig hit, eftersom kommunikationerna till T-centralen generellt är goda.

Frågor & Svar

Är utställningarna på Paradoxmuseet tillgängliga med rullstol / barnvagn?

Paradoxmuseet är tillgängligt med både barnvagn och rullstol. För rullstolsburna personer finns en specifik box att kryssa i vid köp av biljetten. Då kommer personalen och möter upp er utanför innan besöket.

Finns det möjlighet att förvara väskor och andra värdesaker inne på museet?

Ja, det finns både garderob och skåp för förvaring av till exempel väskor. Det är dock inte möjligt att förvara resväskor på museet, på grund av storleken.

Är det tillåtet att ta med mat, dryck eller fika in på museet?

Nej, all typ av mat, dryck och fika är inte tillåtet på museet.