hyra kajak långholmen

Upplev Stockholm från vattnet – hyr kajak på Långholmen och paddla förbi kända platser och sevärdheter. Självguidad tur där karta och instruktioner ingår i kajakhyran.

  • Utgår från Långholmen
  • Singel – eller dubbelkajak
  • 2 timmar hyra – Allt ingår

Om kajakturen

Stockholm, med sina många vattendrag och skärgård, erbjuder en unik möjlighet att utforska staden från vattnet. En självguidad kajaktur är ett sätt att uppleva detta på egen hand, utan att behöva följa en grupp eller guide. Detta ger en frihet att utforska i egen takt och en möjlighet att se staden från ett nytt perspektiv.

kanot på långholmen

Vad turen innebär

En självguidad kajaktur i Stockholm ger dig möjlighet att paddla i både öppna och skyddade vatten. Du kan välja mellan olika rutter och svårighetsgrader, beroende på din erfarenhet och intresse.

Utrustning och säkerhet

All nödvändig utrustning, såsom kajak, paddel och flytväst, tillhandahålls. Det finns också en genomgång av säkerhetsprocedurer och tekniker för att säkerställa en trygg och njutbar upplevelse.

Flexibilitet och anpassning

Turen kan anpassas efter dina önskemål och behov. Du kan välja att paddla ensam eller med en partner, och det finns olika starttider och rutter att välja mellan.

Praktisk information

  • Tid och plats: Turen kan pågå i upp till 2 timmar, och startplatsen är på Långholmen
  • Pris: Priset varierar beroende på antal personer och vald rutt.
  • Åldersgräns: Det finns en åldersgräns på 18 år, och minderåriga måste åtföljas av en vuxen.
  • Förkunskaper: Inga tidigare erfarenheter krävs, men det är bra att vara medveten om sina egna begränsningar och välja en rutt som passar.

Hitta hit

Ta dig hit

För att dig hit från centralen kan du ta tunnelbanans röda linje söderut (mot exempelvis Fruängen) och gå av vid Hornstulls tunnelbanestation. Därifrån är det ca en kilometers promenad längs med först Långholmsgatan och sedan västerut via Söder Mälarstrand. Vill du undvika den kilometerlånga promenaden från tunnelbanestationen, kan du ta buss 54 från Reimersholme och gå av vid Bergsunds strand. Härifrån är det ungefär bara 250 meter att gå till Långholmens kajakuthyrning.

Tips! Om du på vägen hit vill passa på att “bocka av” Västerbron och Rålambshovsparken (“Rålis”), kan du ta tunnelbanans gröna linje till Thorildsplan och sedan promenera. Den promenaden är ca 2 km lång och tar ungefär 20 – 30 minuter. Ett alternativ, för den som är bekväm med det, är också att ta en Voi eller annan elsparkcykel för att upptäcka i en lite snabbare takt. 

Beställ biljett