Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli. Det öppnades 1883 och har nu årligen ca 1,4 miljoner besökare. På området finns karuseller för allt från de allra minsta i familjen till de mest våghalsiga. De yngre barnen brukar även uppskatta att gå till Pettson och Findus värld för att besöka de två kända sagofigurerna.

När hungern kommer finns flera olika restauranger att välja på. Även här finns något för alla smaker med hamburgare eller mer finare maträtter. Att sitta på Pontonbaren, dricka en god öl, ha utsikt över Saltsjön och lyssna på framträdanden från scenen är något som kan locka de som inte alls har någon attraktion till åkattraktionerna.

Inte bara karuseller

Även om det är karusellerna som dominerar på Gröna Lund så kan man mycket väl gå in även om man lätt blir åksjuk eller av annan anledning inte vill åka de fartfyllda karusellerna.

  • Femkamp

Femkamp är något som uppskattas i alla åldrar. Banka bävrar, skjut luftgevär eller kasta bollar. En fördel är att köpa femkampshäfte i entrén då fem tävlingar ingår samt några spelbiljetter och några karusellbiljetter.

  • Uppträdanden

Flera gånger varje vecka är det kända artister som uppträder på Gröna Lund. Det finns flera olika scener och under 2016 är bland annat Miriam Bryant, Status Quo och Deep Purple inbokade.

Bo nära Gröna Lund

På Djurgården finns två hotell varav Scandic Hasselbacken är störst. Fördelen med att bo på Scandic eller Pop House Hotell är att det är så extremt nära till Gröna Lund. Samtidigt får man räkna med att en stor del av reskassan går till hotellräkningen.

De som vill spara på pengarna och istället lägga dem på sockervadd, lotter och annan underhållning kan söka sig till vandrarhem i närheten av djurgården. Det krävs inte mer än att man går 1000 meter för att komma till STF af Chapman. Ett mysigt gammalt fartyg som nu är vandrarhem. Här kan man bo i hytter som kostar ca hälften av vad det gör att bo på hotell. Självklart är standarden något mindre – men det tar man igen med högre myshetsfaktor.

Har du redan besökt Skansen? Läs mer om andra populära saker att göra i Stockholm.