Här presenteras billiga vandrarhem i närheten av Djurgården – dvs nära Gröna Lund och Skansen

Old Town Lodge Hostel

old town lodge vandrarhem i StockholmOld Town Lodge är ett Hostel beläget i den charmiga Gamla stan, centralt i Stockholm. Det är en vacker byggnad som är en av de äldsta i Gamla stan, med den gamla stadsmuren fortfarande intakt i huset.

Detta Hostel ligger på Baggensgatan som gick precis innanför den gamla stadsmuren, och vissa delar finns fortfarande kvar. Detta gör Old Town Lodge till ett intressant övernattningsställe för de som uppskattar kultur, historia och vackra gamla skapelser.

Har allt från enkelrum till sovsal. Dubbelkostar ca 650kr.Booking.com

STF af Chapman Hostel

STF af Chapman är ett vandrarhem likt inte många andra, då vandrarhemmet inte består utav en byggnad utan en båt. Precis som de rum man hyr inte är vanliga rum, utan hytter. Centralt vid Skeppholmen i Stockholm ligger detta skepp, nära både Stockholms innerstad och med utsikt över  Gamla stan och Kungliga slottet.

Är man lite av en landkrabba finns Hantverkarhuset på land där man också kan hyra rum, som är lite enklare än de på skeppet. Det är även där receptionen finns, samt den charmiga Bar Chapman som serverar både lunch, ala carte och Bar & Cafe meny.

Om man vill bo på vandrarhem nära Gröna Lund är detta helt rätt val. Där är ca 900 meter dit och därmed lika lång till Skansen. Helt enkelt det vandrarhem som är närmast Gröna Lund och Djurgården överlag.

Pris: Enkelrum 570kr, Dubbelrum fr. 630Booking.com

Gustaf Af Klint Vandrarhem

Gustaf Af Klint var förr ett sjömätningsfartyg, men är nu både ett vandrarhem, ett hotell och ett skepp.

Beläget vid Slussen i det centrala Stockholm vid Stadsgårdskajen ligger detta vandrarhem, komplett med en restaurang som har öppet året runt och som man på somrarna kan njuta av ute på däck. Från däck finns även en vacker utsikt att beskåda.
Gustaf af Klints Vandrarhem ligger nära Djurgården som nås via Djurgårdsholmen, vilket är den väg man lättast tar sig till Skansen, Gröna Lund och Cirkus.

Pris: Tvåbäddshytt fr. 480kr, Fyrbäddshytt fr. 840kr

boka hotell