vinprovningar

Vinprovning kan för vissa vara ett sätt att få smaka nya viner, umgås och ha trevligt. För andra är det mer en utbildning då man är intresserad av vinerna, dess ursprung och hur man bäst framställer rätt smaker och känslor.

Kortfakta:

  • Lär dig mer om vinets smaker och historia
  • Förstå vilka viner som passar till vilka rätter
  • Smaka, Upplev och Njut
Se olika vinprovningar

Oavsett har vinprovning blivit något som vuxit sig stort i Stockholm på senare år. Inte bara för turister utan även för de som bor i staden. Läs mer om vinprovning och olika alternativ av dem:

Ost och Vinprovning

Ost, blir precis som vin, bara bättre med åren. Det finns en mängd olika exklusiva ostsorter som passar utmärkt till viner. Testa själv och hitta din favoritkombination.

Vinprovning med middag

Även här kombineras dryck med ätbart. Vissa viner gör sig klart bäst till vissa rätter. Varför? Det är något du kommer att få veta och lära dig under en vinprovning med middag. Lär dig hur du ska kombinera maten med rätt vin för en perfekt matupplevelse.

Vinprovning

Är det enbart vinet du har intresse för är en ”ren” vinprovning att rekommendera. Kvällen börjar med lite utbildning kring hur man provar vin och hur det framställs. Lär dig exempelvis om bouquet och proveniens. Perfekt för nybörjare eller den som bara vill lära sig mer om vin.

Vinkännarkurs

Har du varit på vinprovning och insett att du vill lära dig mer? Gå en vinkännarkurs. Den sträcker sig över en hel dag och ger dig grundläggande kunskaper om vin utifrån flera olika aspekter. Här blandas teori med praktik och självklart äter man tillsammans för att testa sig fram till vilket vin som passar till den mat som serveras.

Tänk på att:

Oavsett vilken vinprovning du lockas av så kom ihåg att inte dricka alkohol före provningen. Undvik även att ha på dig starkare dofter så som exempelvis parfymer.