Robotar, rymdäventyr, spelupplevelser och historia – på Tekniska museet i Stockholm finns mycket att både se och göra. Utställningarna bjuder på fakta, utmaningar och experiment och ett besök är en perfekt dagsaktivitet för hela familjen.

  • Passande aktivitet för både vuxna och barn
  • Ta del av modern och historisk teknik
  • Gratis för barn mellan 0–6 år
Köp biljetter online i förväg

En blandning av modern teknik och historia

Tekniska museet i Stockholm, som bildades redan 1923, är Sveriges största tekniska museum – med ett nationellt uppdrag att ansvara för det tekniska och industrihistoriska kulturarvet. Museet representeras av den Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, Sveriges Ingenjörer, Svenskt Näringsliv samt Svenska Uppfinnareföreningen.

Museet är modernt utformat men har flera historiska inslag och erbjuder roliga aktiviteter för både vuxna och barn som vill känna på, se och förstå tekniken i samhället – både nu och då.

Utställningar

Tekniska museet bjuder på en rad olika utställningar – bland annat en populär modelljärnväg från 60-talet, bestående av drygt 50 meter räls som löper genom ett verklighetstroget landskap. Även ”Gruvan” hör till en av dom mer populära utställningarna bland besökarna, där det finns både simulatorer, spel och andra spännande äventyr att prova på. Teknoleket är omtyckt av dom små och i Play Beyond Play kliver besökarna rakt in i datorspelens förtrollande världar.


I flera av utställningarna blandas intressant fakta, kluriga utmaningar och experiment – vad sägs till exempel om att skapa musik genom tankekraft eller att måla en teckning med ögonen?

Praktisk information om Tekniska museet

Tekniska museet ligger på Museivägen 7 på Norra Djurgården i Stockholm. Förutom att titta på och utforska dom olika utställningarna finns även restaurang, café och en butik. Samtliga delar av museet håller öppet mellan 10–22 varje dag och entrébiljetter kan köpas både online och på plats. Barn mellan 0–6 år går in gratis men en kostnadsfri biljett behöver bokas.

Museet är handikappanpassat med ramp och hiss och det är tillåtet att ta med egen matsäck.

Hitta hit

Snabbaste sättet att ta sig hit kollektivt, från T-centralen, är att ta buss 69 mot Djurgårdsbrunn och gå av vid Museiparken. Härifrån är det sedan ca 150 meters promenad fram till Tekniska Museet. Resan tar ungefär en kvart totalt.

Vill du ta en långpromenad är det ungefär en timme till fots hit från centralstationen. Du passerar då en del landmärken på vägen (Kungsträdgården, Dramaten, Strandvägen med vacker utsikt etc.). Många uppskattar också att cykla eller åka elsparkcykel hit.