sjöhistoriska museet

Sjöhistoriska museet i Stockholm fokuserar på Sveriges sjöfartshistoria. Museet erbjuder en inblick i handelssjöfart, skeppsbyggnad och sjöförsvar genom olika tider.

  • Fr. 100 kronor per person
  • Även utställningar och event för barn
  • Köp biljett online – Fri återbetalning upp till 24 timmar innan

 

Utställningar och innehåll

Museet har en omfattande samling av modellskepp, ritningar, vapen, uniformer och konstverk. Det finns fem olika utställningar att utforska, och för de yngsta besökarna finns ett lekrum. Audioguiden är tillgänglig på flera språk och hjälper besökarna att förstå de olika objekten och deras historiska kontext.

Museets byggnad är designad av Ragnar Östberg, arkitekten bakom Stockholms stadshus. Byggnaden är fylld med sjöfartsmotiv och är till och med byggd i formen av ett ankare. Detaljer som mosaikgolv och utsmyckad inredning bidrar till den maritima atmosfären.

Café och restaurang

Förutom utställningarna erbjuder museet också en restaurang där lunch, kaffe, smörgåsar och bakverk serveras. Det finns även en butik där besökarna kan köpa relaterade produkter.

Hitta till sjöfartsmuseet

Det enklaste sättet att ta sig hit från City är att buss 69 mot Djurgårdsbrunn. Resan tar ungefär 10 minuter (men räkna med några minuter extra i rusningstider). Bussen stannar precis utanför museet.

För den som vill upptäcka Stockholm på vägen hit, kan en promenad vara ett alternativ. Om du går hit från centralstationen passerar du till exempel Kungsträdgården, Dramaten och hela Strandvägen. Tänk dock på att det är en lite längre promenad – ungefär en timme.

Beställ biljetter här