vrakmuseum

Köp biljetter till Vrak Museum i Stockholm. Museum Of Wreks är ett sjöfartsteknologiskt vrakmuseum som bjuder på flera intressanta utställningar om Östersjön och det som göms på dess botten. Passar för hela familjen.

  • Köp biljetter online
  • Intressant och lärorikt för alla åldrar
  • Tillgängligt med rullstol
Beställ biljett

Om Vrak

Vrak – Museum of Wrecks är ett sjöfartsteknologiskt museum i Stockholm, som är en del av SMTM – Statens maritima och transporthistoriska museer. Museets syfte är att berätta om det världsunika kulturarv som vilar på Östersjöns botten – och i stället för att bärga vrak och vrakdelar till ytan så tas besökarna, genom digital teknik, med ner till havets botten för att utforska på plats.

Vad du kan förvänta dig under ett besök

På Vrak finns mycket att både se, göra och lära. Vad sägs till exempel om att dyka ned på Östersjöns botten med hjälp av VR-teknik? Utställningarna bjuder på en intressant tidsresa som rör Östersjöns historia. Genom filmmöten, hologram och spel erbjuder museet och utställningarna både roliga aktiviteter och nya kunskaper.

vrak barn biljett

Butik, Café & Bar

På Vrak finns en välsorterad presentbutik fylld med miljövänliga och unika temaprodukter – till exempel böcker och smycken. Alla produkter är handplockade, med inspiration från vrak och hav. I Vrak Café & Bar finns möjlighet att njuta av alltifrån en kopp kaffe och en godbit till lättare maträtter och drinkar. Under sommaren finns en uteservering med utsikt över Stockholms hamn.

Biljetter

Biljetter kan köpas både på plats och online. Vid onlineköp finns flexibla betalningslösningar och det finns även möjlighet till gratis avbokning. Hela beloppet betalas tillbaka om avbokningen görs minst 24 timmar innan besöket.

Var?

Att ta sig hit

Djurgården ligger strax utanför stadskärnan. Det enklaste sättet att ta sig hit från City är att ta spårvagnen (Linje 7, mot Waldemarsudde) och gå av vid hållplatsen Liljevalchs/Gröna Lund.

Att promenera hit kan annars vara ett trevligt alternativ för besökaren, och samtidigt ett tillfälle att se kända landmärken som Dramaten och Kungsträdgården på vägen. Promenaden går delvis längs Strandvägen, som är en av de mest kända gatorna i Stockholm. Längs Strandvägen finns fin arkitektur, kaféer, krogar och en vacker utsikt över vattnet.

Ett annat alternativ är att ta båt från Slussen, om du kommer söderifrån. Du använder din vanliga SL-biljett för att gå på båten och går av vid Gröna Lund. Resan tar ca åtta minuter och bjuder på fina vyer över Skeppsholmen, Kastellholmen, Djurgården och andra delar av staden.

Praktisk information

  • Hitta till museet – Vrak finns på Djurgårdsstrand 17 – ca 40 minuters promenad eller 15 minuters cykling från Stockholm City. Det går även att ta sig dit kollektivt med buss, spårvagn, Djurgårdsfärjan eller med M/S Emelie Citylinebåt. För den som reser med bil finns en stor parkering till höger direkt efter Djurgårdsbron, från vilken det är nära att promenera.
  • Öppettider – Museet håller öppet 10–17 varje dag samt 10–20 på onsdagar.
  • Egen mat och husdjur inte tillåtet – Det är inte tillåtet att ta med egen mat eller fika in på museet. Husdjur får inte heller följa med in – dock finns undantag om det gäller tjänstehundar.
  • Tillgänglighet – Museet är rullstolsanpassat, det finns hörslingor utplacerade i vissa områden samt möjlighet till språkstöd direkt i mobilen.