Upplev Gamla stan via en  audioguide. Genomför en stadsvandring via en app – i din egen takt.

  • Gå i egen takt
  • Cirka 75 min promenad
  • Engelsk guide

Med denna självledda audiotur får du en unik möjlighet att utforska områdets rika historia och kultur. Turen bjuder på en 75-minuters promenad där du får uppleva Gamla Stan. Ta pauser exakt när du vill, lyssna hur ofta du vill…

Boka online

 

Vad får du uppleva?

Turen tar dig genom de fyra öarna som utgör Gamla Stan: Stadholmen, Riddarholmen, Strömsborg och Helgeandholmen. Du kommer att få höra om viktiga historiska personer som Birger Jarl, som anses vara Stockholms grundare, och Gustav Vasa, fadern till den svenska monarkin. Du kommer också att besöka platser som Evert Taubes Terrass, Riddarholmen kyrka, och Stockholms kungliga slott med sina 608 rum.

Turen levereras via en mobilapp som du kan ladda ner på din Android eller iOS-enhet. Detta ger dig friheten att starta, pausa och återuppta turen när du vill, vilket gör det möjligt att utforska Gamla Stan i din egen takt.

gamla stan app guidad tur getyourguide

Vad ingår i paketet?

När du bokar turen får du åtkomsten till den guidade turen på engelska. Du får också offline-åtkomst till ljud, kartor och geodata, vilket gör det enkelt att navigera även om du inte har tillgång till internet. Denna tur erbjuder en modern och flexibel lösning för den som vill utforska Gamla Stan och lära sig mer om dess historia och kultur.

Frågor och Svar om Audioguide i Gamla stan

Vad är Gamla Stan: En självledd audiotur?

Det är en audiotur som tar dig genom Stockholms historiska centrum, Gamla Stan. Turen är självledd och använder en mobilapp för att guida dig genom olika sevärdheter och berättelser.

Hur lång tid tar turen?

Turen varar i cirka 75 minuter.

Vilka språk är turen tillgänglig på?

Turen är tillgänglig på engelska.

Behöver jag en särskild app för att delta i turen?

Ja, du behöver ladda ner VoiceMap-appen, som är tillgänglig för både Android och iOS.

Fungerar turen offline?

Ja, du får offline-åtkomst till ljud, kartor och geodata.

Hur bokar jag turen?

Turen kan bokas online och ger dig livstidsåtkomst till audioturen på engelska.

Finns det några åldersrestriktioner?

Det finns inga angivna åldersrestriktioner, men turen är mest lämplig för dem som är intresserade av historia och kultur.

Var börjar turen?

Turen är självledd, så du kan starta var du vill inom Gamla Stan. Appen kommer att guida dig genom rutten.

Vilka typer av platser och berättelser ingår i turen?

Turen tar dig genom de fyra öarna som utgör Gamla Stan och inkluderar berättelser om historiska personer och platser som Evert Taubes Terrass, Riddarholmen kyrka och Stockholms kungliga slott.