nobelmuseumet

Nobelprismuseet i Stockholm får besökaren bekanta sig med några av dom forskare, frihetskämpar och författare, vars viktiga arbeten har påverkat mänskligheten i en positiv riktning. Ta del av interaktiva utställningar, unika föremål och guidade turer – en intressant stund för både stora och små.

  • Lär mer om Nobelpriset och kända Nobelpristagare
  • Guidad tur ingår
  • Restaurang och butik finns

Fr. 140 kr

Beställ biljett

Mer om Nobelprismuseet

På Nobelprismuseet, som är ett litet museum men med stort innehåll, får besökaren bekanta sig med dom forskare, frihetskämpar och författare som tagit emot det prestigefyllda Nobelpriset genom åren. Lär mer om deras arbeten som påverkat mänskligheten i en positiv riktning, genom utställningar, filmer, unika föremål och guidade turer.

För yngre besökare finns roliga experiment i museets verkstad, en klurig ”bubbelkammare” och Barnjakten – en frågetävling som passar för barn mellan 5–11 år.

nobelmuseum

Restaurang

Bistro Nobel är museets restaurang och här serveras både luncher, fika och inte minst – den klassiska Nobelbankett-desserten – Nobelglass! På fredagskvällar erbjuds en speciell meny, då man även bjuder in till konserter, litterära samtal och annat smått och gott. I restaurangen finns även en annorlunda gästbok. Under stolsitsarna går det nämligen att hitta signaturer från alla Nobelpristagare som besökt museet.

Butik

I butiken finns möjlighet att köpa böcker som handlar om och av Nobelpristagarna, Nobelpriset och Alfred Nobel. Förutom böcker och annan litteratur finns även presenter och souvenirer, bland annat specialdesignade smycken som tillverkats med inspiration från Nobelpriset. Butiken erbjuder ett inspirerande sortiment för barn, som syftar till att väcka nyfikenhet och kreativitet.

Praktisk information

  • Hitta till museet – Nobelprismuseet ligger i Börshuset på Stortorget i Gamla Stan.
  • Öppettider – Tis – Tors 11.00 – 17.00, Fre 11–21, Lö – Sö 10.00 – 18.00.
  • Åldersgräns – Ingen åldersgräns.

Biljetter till Nobelmuseet

Det går att lösa inträde på plats men det finns även möjlighet att köpa biljetter online i förväg – då med flexibla betalningslösningar och gratis avbokning. För att hela summan ska återbetalas måste biljetten bokas av senast 24 timmar innan besöket.

FAQW

Är nobelprismuseet tillgängligt med rullstol?

Ja, museets alla delar är framkomliga med rullstol. Det finns en handikappanpassad toalett och det finns även 2 rullstolar att låna på plats.

Vilka tider har restaurangen öppet?

Restaurangen har samma öppettider som museet.

Är det nödvändigt att köpa biljett i förväg?

Det kan vara fördelaktigt att köpa en biljett i förväg, speciellt om besöket önskas genomföras på en specifik dag.