afternoon tea - köpa värdebevis

Afternoon Tea i Gamla Stan är en upplevelse som ger deltagarna en smak av en anrik brittisk tradition. Köp värdebeviset och boka passande tid hos tehuset Chaikhana i Gamla stan.

  • Välj mellan engelsk eller fransk meny
  • På tehuset Chaikhana i Gamla Stan
  • Med eller utan champagne

Fr. 295 kr

Läs mer eller boka här

Upplev afternoon tea i Gamla stan

Deltagarna får utforska olika tesorter och kan välja mellan den klassiska engelska menyn eller den sötare franska menyn. Den engelska menyn inkluderar te, fyra engelska snittar, två scones med marmelad och clotted cream, samt en valfri dessert. Den franska menyn erbjuder en kanna te, laxpaté med rökt lax och forellrom, anklevermousse, camembert och roquefort med fikonconfit, brioche och smör, samt en valfri dessert från en kolonialvagn.

Vad är afternoon tea?

Ursprungligen kommer Afternoon Tea från England (tidigt 1800-tal), men har med tiden blivit en symbol för avkoppling i många delar av världen. I Sverige har Afternoon Tea blivit en uppskattad aktivitet, särskilt i storstäder som Stockholm där det finns flera ställen som erbjuder det. 

Tre viktiga komponenter för en autentisk Afternoon Tea:

  1. Te: Ofta svart te som Earl Grey eller Darjeeling, men grönt te och örtteer blir alltmer populära.
  2. Smörgåsar och snittar: Vanligtvis tunna skivor av bröd med olika pålägg som lax, gurka eller ägg och kaviar.
  3. Sötsaker: Scones med clotted cream och marmelad är en klassiker, men det kan också inkludera kakor, tårtor och petit fours.

Oavsett om du föredrar den klassiska engelska menyn eller den mer exotiska franska varianten, erbjuder Afternoon Tea i Gamla Stan en möjlighet att uppleva denna anrika tradition i hjärtat av Stockholm.

Om Chaikhana

Namnet Chaikana kommer från de tehus som var placerade längs Sidenvägen. Här drack man inte bara te, utan kunde även bo över natten, samlas och sjunga sånger tillsammans. Chaikana i Gamla stan vill ta vara på andan och stämningen i dessa tehus. Här hålls regelbundna provsmakningar, men du behöver inte nödvändigtvis komma hit när det är ett smakevent. När som helst mellan onsdag till söndag (11 – 19) kan du komma hit och dricka spännande te.

Bra att känna till

  • Stängt på måndagar och tisdagar
  • Upplevelsen kan köpas som presentkort till en te-intresserad vän
Läs mer eller köp värdebevis här

Hitta hit

Ta sig hit

Det enklaste sättet att ta sig hit från övriga delar är ofta tunnelbanans röda eller gröna linje, som stannar vid Gamla stans tunnelbanestation. Härifrån är det bara en kort promenad till Chaikana, som ligger mitt på ön.

Är du sugen på en lite längre promenad går det bra att gå hit från omläggande områden, såsom Kungsträdgården, Norrmalm och Södermalm.

FAQ

Var äger upplevelsen rum?

Upplevelsen äger rum hos tehuset Chaikhana i Gamla Stan, Stockholm.

Är priset för en eller flera personer?

Priset är totalt för två personer.

Finns det några åldersrestriktioner?

Nej, upplevelsen är öppen för alla åldrar.

Kan det köpas som presentkort?

Ja, välj mellan att köpa som presentkort eller boka datum direkt

Är upplevelsen tillgänglig året runt?

Ja