Play beyond play
Play beyond play

Play Beyond Play är en dataspelsutställning på Tekniska museet i Stockholm. Utställningen erbjuder spelstationer och spelmiljöer och är en häftig upplevelse – för spelfantasten så väl som för den som inte är så spelbiten (ännu).

  • Testa VR, – och AR-spel
  • 1000 kvm utställning
  • Köp biljetter på nätet
Beställ här

Mer om utställningen

Utställningen Play Beyond Play utgör ett helt våningsplan, om 1000 kvadratmeter, på Tekniska museet i Stockholm. Här får besökaren uppleva häftiga spelmiljöer, spela spel, ta del av dess historia och mycket mer från spelens värd.

Utställningen är en blandning av nostalgi och avancerad digital teknik och en del av den handlar om den svenska dataspelsindustrim.

Play Beyond Play är ett måste för alla som vill upptäcka allt som gör dataspelsvärlden unik. Det är nämligen en sak att spela i hemmet, och en helt annan att ta del av spelkulturen genom att besöka den här mässan/  Teknikguiden.se

I en annan del av utställningen får besökaren ta del av forskare och stundeters experimentella spelidéer, prova på olika VR, – och-AR spel och lära sig mer om dom olika kreativa roller som krävs för att ett spel ska kunna bli till.

Besökaren får även möjlighet att skapa en egen spelkaraktär – detta genom att scanna in sig själv för att sedan välja utseende och olika tillbehör till karaktären. När figuren är färdig är den redo att vandra ut och stanna i spelvärlden för alltid, tillsammans med tidigare besökares egna karaktärer. Utställningen visas tills vidare och uppdateras med nya spelupplevelser. Biljetter finns att köpa på Tekniska Museets hemsida.

Play Beyond Play är en spel- och spelarpositiv utställning som tar spel som hobby, arbete eller fritidsintresse på största allvar/  Varvat.se

Bildkälla: https://www.tekniskamuseet.se/upplev/utstallningar/play-beyond-play/