Baka polkagrisar i Stockholm

göra egna polkagrisar i Stockholm
I princip alla har ju ätit en polkagris någon gång. Det är dock inte lika många som har testat på att baka en. Att göra egna polkagrisar är både roligt och gott, samtidigt som du får en inblick i hur det faktiskt går till. Använd fantasin och bestäm både smak och färg själv. Efter bakningen kommer du själv att få behålla det du har skapat.

 Det verkar inte spela någon roll hur många nya godiskonkurrenter som dyker upp på marknaden. Den klassiska polkagrisens plats hos svenskarna tycks nästan vara cementerad. Det är just på det traditionella och beprövade sättet som du kommer att få baka dina polkagrisar.

En professionell polkagrismakare lär ut grunderna och berättar även historien bakom godsaken.

Det är möjligt att baka polkagrisar i Stockholm och i Gränna. Att göra egna polkagrisar i Stockholm är trevligt, roligt och inte minst sagt gott. Vill man däremot uppleva polkagrisarnas värld helt och hållet är det Gränna som rekommenderas. Orten som är känd för främst en sak – dess polkagrisar.

Priset, på 495 kronor – Boka här

Upplevelsen går att göa hela året och varar mellan en och två timmar. Se till att låta kreativiteten flöda, så får du polkagrisar med dig hem som räcker riktigt länge.

Visste du det här om polkagrisar?

  • Det finns ett världsmästerskap i polkagrisbakning. Det hålls årligen i ”polkagrisarnas huvudstad”, Gränna.
  • Ingen vet säkert var namnet kommer ifrån, men det sägs att det har att göra med att dansen polka var populär samtidigt som polkagrisen blev känd för allmänheten.
  • Den klassiska polkagrisen, det vill säga den som är vit och röd, är gjord av vatten, ättika, pepparmintolja och socker. Idag finns polkagrisar i alla möjliga smaker. Polkapojkarna (som är en av de största tillverkarna i Sverige har hela 28 olika smaker på polkagriserna. boka här