göra polkagrisar i gamla stan i stockholm

Vill du prova på att baka polkagrisar i Stockholm? Välkommen till Gamla Stan där det klassiska kokeriet finns. Boka plats online.

Kortfakta:

  • 1-2 timmar
  • Boka biljetter online
  • Baka, Smaksätt, Ta hem
  • För alla åldrar

500 kr

Beställ här

Mer om att baka polkagrisar i Stockholm

Prova på att baka egna polkagrisar i ett klassiskt kokeri i Gamla Stan. Det traditionella hantverket utförs i charmiga 1800-talslokaler och upplevelsen leds av professionella sockerbagare.

Under kursens gång för deltagarna lära sig mer om polkagrisens historia och se på när sockerbagarna kokar upp karamellsmeten. Därefter får alla vara med och rulla, forma, dra och klippa till dom klassiska godisstängerna.

Polkagrisarna slås in i papper och varje deltagare får ta med sig 6–8 färdiga polkagrisar hem.

Alla som deltagit i kursen ges dessutom 20% rabatt på hela utbudet i butiken, där det förutom godis går att handla noggrant utvalda sylter, marmelader och knäckebröd.

Praktisk information

  • Plats – Gamla Stans polkagriskokeri, Gamla Stan, Stockholm
  • Tidsåtgång – ca 1 timme
  • Åldersgräns – 6 år

Gamla Stans Polkagriskokeri

På Gamla Stans Polkagriskokeri tillverkas polkagrisar på traditionellt vis, så som det smakade förr. Förutom polkagrisar finns här också sylter, marmelader, knäcke och annat godis.

I kokeriet finns möjlighet att testa på att baka själv. Aktiviteten passar både för privatpersoner och för företagsevent så som teambuilding, kick-off eller konferens. Efter en kortare genomgång med historia och teori får deltagarna själva smak och färg. När polkagrisarna är klara kan eventet förslagsvis fortsätta i kokeriets egen lounge eller ute i Stockholms nattliv.

Hitta hit


Gamla Stans Polkagriskokeri ligger på Stora Nygatan 44. Från tunnelbanestationen Gamla Stan (röda och gröna linjen) är det ungefär fem minuters promenad. Det är möjligt att ta bilen hit, men räkna med hård konkurrens om parkeringsplatserna. Mellan riksdagshuset och slottet (vid Slottskajen)  finns en korttidsparkering där det ibland finns lediga platser – därifrån är det ungefär en kilometer till polkagriskokeriet.

Polkagriser – ett klassiskt svenskt hantverk

Polkagrisens uppkomst brukar tillskrivas Amas Erikson, en fattig änka som år 1859 fick tillstånd att öppna ett bageri i Gränna. Polkagrisen blev snabbt populär och det dröjde inte länge förrän andra bagare började baka dem också. Idag är det en populär souvenir och något som både utländska och inhemska turister gärna köper med sig från en resa.

Boka online

Polkagriskursen kan bokas direkt online eller köpas som presentkort. Se lediga tider, boka eller köp presentkort via biljettåterförsäljaren TrueStory här. 


Scandic Gamla stan

Hotell i närheten – Scandic Gamla stan

Var? Gamla stan

I närheten: Kungliga slottet, Riddarholmen, Järntorget, Livrustkammaren

 Se lediga rum / Boka 

FAQ

Var utförs polkagrisbakningen?

I Gamla Stan i Stockholm

Hur bokar vi tid?

Se lediga tider och boka vi länkarna ovan

Sker det själv eller i grupp?

Är du ensam kommer du få ingå i en grupp med andra. Är ni många kan gruppbokning ske