Queer Stadsvandring i Stockholm

Stockholm är en stad som kan stoltsera med att vara en av världens gayvänligaste platser, som bland annat anordnar Skandinaviens största Pride-parad en gång om året. Hit kommer över 50 000 deltagare för att hedra och främja regnbågens alla färger men även under årets övriga dagar kan man ta del av en färgsprakande stadsvandring genom Queer Stockholm.

Nya och gamla guldkorn, intressant historia, LGBTQ-rörelsens hårda kamp mot samhället och en inspirerande guide är några av dom saker man får ta del av under Queer Tour i Stockholm. Varje gathörn man passerar har en egen historia att berätta och den lärorika turen lämnar sällan någon oberörd.

Stadsvandring med erfaren guide

Queer vandringen är en 1,5 timme lång vandring längs Stockholms anrika gator. Man passerar spännande platser som bjuder på historia om hur LGBTQ-rörelsen slagit sig fram till den plats den är på idag. En erfaren guide berättar med stor inlevelse under turens gång om historiska ögonblick och platser som haft betydelse samtligt som man får bra tips om stadens mest regnbågsfärgade små pärlor.

Får man inte nog efter turen är man välkommen att fortsätta resten av dagen och kvällen på Secret Garden som ligger i Gamla stan. För en tilläggsavgift på 120 kronor bjuds man på härligt champagnemingel i trevligt sällskap av andra besökare.

För alla åldrar

Queer Tour är en upplevelse om riktar sig till unga såväl som gamla. Kvinnor, män, pojkar och flickor är alla välkomna och det finns ingen åldersgräns för att delta. Turen är tillgänglig året om och genomförs i grupp tillsammans med andra deltagare. Vid köp av upplevelsen får man en fin presentbox som passar utmärkt om man vill ge bort en spännande och intressant tur till någon man tycker om, eller kanske uppleva den tillsammans.

Upplevelsen kostar 250 kronor per person och har en giltighetstid på 3 år. Öppet köp gäller i 45 dagar.