Letar du efter en riktig adrenalinkick? I så fall kan du prova på Wingsuit Flying i Stockholm. Här finns nämligen världens enda vindtunnel inomhus – vilken garanterat kommer bjuda på ett fartfyllt och oförglömligt äventyr.

 • 3 Min flygtid
 • Flyg säkert i en vindtunnel
 • Rekommenderas!

995 kr

Beställ här

Vad är Wingsuit flying?

Wingsuit flying innebär att man med hjälp av en flygdräkt, wingsuit, och starka luftströmmar i en så kallad lufttunnel kan prova på hur det känns att flyga. Dräkten är sydd så att den har ett slags vingar och när luften strömmar in under dessa lyfter man från golvet och svävar iväg. Det är en häftig upplevelse som garanterat bjuder på eufori och pirr i magen.

 


wingsuit recension

Upplevelsen och aktiviteten har inspirerats av Flygtekniska Försöksanstalten, som redan under 30-talet byggde en vindtunnel i syfte att utveckla flygvapnet. Här var det dock stridsflygplan som testades och utvecklades men tekniken i den här nya inomhustunneln är densamma. Skillnaden är att flygplanen bytts mot människor – iklädda en fladdermusliknande dräkt som tar en till nya höjder.

Den lutande tunnelns starka luftströmmar i kombination med den speciella dräkten gör det möjligt att flyga likt en fågel. Det är helt riskfritt och passar utmärkt för den som är på jakt efter oförglömliga adrenalinkickar.

Beställ här

Mer om upplevelsen

Aktiviteten börjar med en teoretisk säkerhetsgenomgång och annan viktig information tillsammans med övriga deltagare och någon av instruktörerna. Man provar ut och klär sig i den utrusning som behövs och man får veta allt man behöver inför en säker, riskfri och rolig flygtur.

Därefter fortsätter man till själva vindtunneln där flygningen äger rum. Starka vindar genereras från fläktarna i tunneln och deltagaren kommer få uppleva en minst sagt tyngdlös upplevelse. Snurra runt, gör volter eller njut bara av att känna luften under vingarna. Man får 2 x 90 sekunders flygtid – vilket motsvarar en wingsuit flygning från Mount Everest!

Vindtunneln i Stockholm är världens enda inomhus och aktiviteten räknas som en extremsport. Detta till trots behövs inga förkunskaper utan det är bara att kliva in i tunnelns luftströmmar och åka med.

Wingsuit med VR-glasögon

Vill man ha ut ännu mer av sin upplevelse finns även möjlighet att komplettera sin flygtur med VR-glasögon. Då simuleras ett base jump från en klippavsats samtidigt som man flyger i vindtunneln och känslan av att man kastar sig ut i luften är minst sagt verklighetstrogen.

 • Det går bra att bära vanliga glasögon under VR-glasögonen men har man väldigt stora bågar rekommenderas linser istället.
 • VR-flygningen vara i 1 minut.

wingsuit med vr glasögon

Praktisk information

 • Allt material finns på plats. Flygdräkt, skyddsglasögon, hjälm och annan nödvändig utrustning finns att låna på plats och ingår i priset.
 • 120 cm gräns. Dräkterna finns i flera olika storlekar men minsta tillåtna längd för att delta är 120 cm.
 • Åldersgränsen är 7 år och underåriga behöver målsmans underskrift för att kunna genomföra aktiviteten.
 • Tänk på klädvalet inför aktiviteten – oömma kläder och skor som sitter tight är att föredra.
 • Upplevelsen gäller för en person men kommer att utföras tillsammans med andra i grupp. Har man sällskap med sig som inte ska delta i aktiviteten är dessa välkomna att beskåda hela flygturen från området bredvid tunneln.
 • Är man gravid, har besvär med rygg, nacke eller axlar eller om man har hjärtproblem tillåts man inte att delta i flygningen. Detsamma gäller för den som har gips.
 • Nykterhet är ett krav.

Presentkort på Wingsuit Flying

Aktiviteten är perfekt att ge bort i present till den äventyrslystne. Den köps som presentkort och man kan välja om det ska avse en eller två personer. Låt vännen, syskonet, mamma eller pappa prova på att flyga eller gör det till en rolig aktivitet på tu man hand men någon du håller kär. 14 dagars öppet köp gäller, samt ett års bytesrätt.

Beställ här

FAQ

Hur bokas en tid?

Klicka på Beställ Här för att köpa presentkortet. vid köpet kommer information att levereras kring hur och var presentkortet kan lösas in och därmed tider bokas.

Hur länge flyger man?

Det ingår 2*90 sekunder vilket motsvarar att flyga från Mount Everest. 1 Minut om det är med VR-glasögon

Finns det anåldersgräns

12 år och minst 120 cm lång.