Glidflygning i Stockholm

Skärmflyg stockholm

Glidflyga med skärm

Att glidflyga över Stockholm är en upplevelse som är oförglömlig. Tillsammans med en erfaren instruktör har du nu chansen att uppleva Stockholm på ett minst sagt speciellt vis. Genom glidflyg kan man komma nära naturen på riktigt. När du i en helikopter eller ett flygplan störs av motorbuller och plåtväggar, kan du verkligen bli ett med himlen runt omkring dig under en glidflygning.

Om upplevelsen

Upplevelsen börjar med att en instruktör tar emot dig. Sedan kommer du att få en teoretisk genomgång kring flyglära samt testa utrustningen som ska användas. Upplevelsen varar i ungefär 1 – 2 timmar, medan själv flygningen tar ungefär tio till tjugo minuter, beroende på vilka väderförhållanden som råder.

I en hjulförsedd trike kommer du att starta från marken. Sedan glider du upp till mellan 300 och 1 200 meters höjd. Väl uppe i luften kommer du själv att få känna på hur det är styra och manövrera skärmen i luften.

Fånga Stockholm uppe i luften

Det rekommenderas att ta med sig solglasögon. Då kan du, trots solen, njuta av de vyer över Stockholm som glidflygningen erbjuder. Om du vill fånga ögonblicket på kort rekommenderas det att du tar med en kamera med en halsrem. Det kan även vara bra att ta med ett par tunna handskar som skyddar mot kyla, men som du samtidigt kan hantera kameran med.

Det här ingår i beställningen

När du genomför beställningen får du  ett värdebevis som även kan levereras i en presentask. Värdebeviset gäller i tre år från inköpsdatum. Det är även 45 dagars öppet köp – om höjdrädslan blir för stor…

Information

  • Gravida får inte glidflyga.
  • Berusade personer får inte delta.
  • Du får väga max 110 kilo.
  • Vänner och familj är välkomna att titta på.
  • Utöver Stockholm, kan glidflygningen också göras i Göteborg, Växjö, på Öland och på Österlen.
  • Passar alla åldrar.
  • Görs med fördel under vår och sommar. Flygturen är möjlig att ta mellan mars och oktober.

Upplevelsen kostar 895 kronor att göra i Stockholm. Priset avser per person.

Läs mer eller boka här