millesgården museum

Millesgården Museum är en kulturell pärla på Lidingö. Museet var en gång hemmet och arbetsplatsen för det kända konstnärsparet Carl och Olga Milles. Museet erbjuder en unik inblick i paret Milles liv, deras konst och arkitektur från tidigt 1900-tal.

  • Skulpturpark och konstutställning
  • Mysigt café
  • Köp biljetter i förväg online

Köp biljetter till Millesgården online

Biljetter kan köpas online i förväg. Visa upp biljetten, i din mobil, vid ankomst. Ombokning kan ske fram till 23:59 dagen innan inbokat besök.

Powered by GetYourGuide

Höjdpunkter:

Skulpturparken: Utforska den vidsträckta parken med Carl Milles imponerande skulpturer, dekorativa fontäner och välskötta rabatter.

Arkitektur och konst: Beundra det arkitektoniska arvet från Carl och Olga Milles genom att besöka deras välbevarade ateljé och hem.

Konstsamlingar och utställningar: Ta del av museets rika konstsamlingar, inklusive mosaiker, klassiska målningar och vintage-skulpturer, samt utforska de tillfälliga utställningarna som presenteras.

Audioguider: Museet erbjuder ljudguider på flera språk, inklusive engelska, svenska och kinesiska.

Millesgården bjuder inte bara på en kulturell upplevelse utan även på en möjlighet till avkoppling och reflektion. Efter att ha utforskat museets konstsamlingar och utställningar kan besökare njuta av en paus på museets kafé, där de kan avnjuta en måltid eller bara ta det lugnt i den lugna omgivningen av den grönskande parken.

Tillgänglighet

Konsthallen inom museet är helt tillgänglig för rullstolsburna, men tillgängligheten i skulpturparken kan vara begränsad på grund av dess terrasserade utformning med trappor.

 Hitta hit

För att ta dig till Millesgården tar du tunnelbanans röda linje norrut (från centralen sett), mot Ropsten. Resan tar ungefär sju minuter. Därefter kan du ta buss nummer 201 och gå av vid Torsvikstorg. Från torget är det sedan ungefär 800 meter att gå till Millesgården. Känner du för en långpromenad är det ungefär 50 – 60 minuters promenad från Ropstens tunnelbanestation.

Frågor och svar

Vem var Carl Milles?

Carl Milles var en mycket profilerad skulptör under 1900-talets första hälft. Han fick regelbundet stora utsmyckningsuppdrag när städer byggdes ut och ligger bakom kända verk som Guds hand, Vingarna och Skridskoprinsessan.

Vilken stil förknippas han med?

Han skulle kunna beskrivas som både traditionell och nyskapande. I valet av motiv anses han ha varit traditionell, med inspiration från bland annat svensk historia och kristen mytologi. Ett exempel på hans nyskapande sida visade sig senare i karriären, när han lyfte upp skulpturerna på ett sätt som gav illusionen att de svävade fritt i luften.

Finns det hotell i närheten?

Ja, ett exempel är Scandic Foresta, som ligger ungefär 250 meter från Millesgården. Det kan vara ett bekvämt alternativ för den som vill vara nära och inte behöva åka ut till Lidingö från innerstaden.