Guidad tur till drottningholms slott

Boka en privat guidad tur av Drottningholms slottsmuseum och besök den Versailles-inspirerade trädgården. Guidning av kinesiska paviljongen kan väljas som tillval.

  • För grupper på 1 – 25 personer
  • Guider finns på olika språk
  • Upptäck Drottningholms museum och trädgård

Ca 3200 kronor

Boka datum för privat tur

Se ledig datum i widget nedan. Bokad tur kan bokas av upp till 24 innan med full återbetalning.

Powered by GetYourGuide

Om den guidade turen

Denna tur passar för en privat grupp som tillsamman vill upptäcka vackra Drottningholm. Den 5-stjärniga guiden leder gruppen under en 4- eller 5-timmars tur som visar det bästa av området.

4-timmars turen

Gruppen möter guiden utanför Scandic Continental som ligger på Vasagatan 22. Gå inte in då hotellet inte har med den guidade turen att göra utan bara är en mötesplats.

Därifrån går ni tillsammans till färjan som tar gruppen över till Drottningholm. En härlig båttur som bjuder på vacker utsikt över Stockholms skärgård. Guiden är med under turen och kan berätta om omgivningen.

Nästa stopp är Drottningholms slottsmuseum där utställningar finns om svenska kungahusets historia. Även här kan guiden berätta om olika händelser och personer. Detta delvis anpassat efter besökarnas intressen. På slottet har svenska kungligheter bott sedan 1600-talet så det finns en hel del historia att välja mellan.

Ett alternativ är att besöka Drottningholms trädgårdar medan resterande del av gruppen går in på slottsmuseet. En trädgård som har stor inspiration från traditionella Versailes-trädgårdar. Här finns både mäktiga statyer och fontäner.

Efter den guidade turen får gruppen tid för att själv upptäcka området. En del kommer troligtvis gå till souvenirshopen medan andra njuter av en kopp kaffe i caféet. Det går även att stanna på lunch om så önskas.

Färjebiljetten tillbaka är flexibel vilket innebär att du kan åka hem när du själv önskar. Gruppen kan alltså stanna så länge som det upplevs intressant att upptäcka Drottningsholms omgivning.

5-timmars turen

Om 5-timmars turen väljs ingår även ett besök i den kinesiska paviljongen. En helt unik paviljong som idag finns med på UNESCOs världsarvslista. Imponeras av exempelvis vackra lackpaneler, produkter av siden samt historiska föremål som knyter samma den kinesiska historien med den europeiska.

Språk

Turen kan bokas med guide som pratar engelska, svenska, franska, italienska, ryska eller spanska.

Läs mer eller boka

Hitta hit

Gruppen träffas utanför Scandic Continental. Se Google Maps nedan för att enkelt hitta hit. Tid för att träffa guiden framgår vid bokning. 

Frågor och svar

Hur lång tid tar båten till Drottningsholm?

Båten till Drottningholm tar cirka 60 minuter

Kan jag stanna kvar på Drottningholm efter den guidade turen?

Ja, du kan stanna kvar då returbiljetten är flexibel och kan utnyttjas utan att guide följer med.

Hur många får vi vara i gruppen?

Upp till 25 personer kan följa med på denna tur. Priset gäller oavsett antal personer.