prins eugen museum

Få en unik inblick i svensk konst- och kulturhistoria, från det tidiga 1900-talet, via ett besök på Prins Eugens konstmuseum på Djurgården.


Biljetter

Biljettpriset börjar från 170 SEK, och besökare kan boka sina biljetter online med direkt digital leverans.

Biljetterna kan avbokas fram till 23:59 dagen före planerat besök.

Tillgänglighet

Museet är tillgängligt för rullstolsburna.

Vad som ingår i besöket

Biljetten inkluderar tillträde till museets samtliga permanenta och tillfälliga utställningar, såväl som tillgång till den omgivande skulpturparken och trädgården.

Besökarna får en möjlighet att djupdyka i Prins Eugens konstsamling, som inkluderar ett brett spektrum av verk från målningar och skulpturer till teckningar och grafik.

En promenad genom den angränsande skulpturparken erbjuder en stund av reflektion bland verk av kända konstnärer som Carl Milles och Auguste Rodin.

 Hitta till Prins Eugens konstmuseum

Ta sig hit gör man enklast genom att spårvagnen. Den avgår från city (T-centralen) och det tar ungefär 17 minuter ut till Waldemarsudde, som är spårvagnens slutstation. Därifrån är det strax under 500 meter, eller ungefär 5 – 6 minuter, att gå.

Ett plus, för den som är turist i staden, är att spårvagnen passerar många fina platser. Till exempel åker du förbi Sergels Torg, Kungsträdgården, Dramaten och sedan längs hela Strandvägen innan du kör ut mot Djurgården. På Djurgården kör du förbi attraktioner som Skansen, Gröna Lund och Vasamuseet innan du kommer fram till Waldemarsudde.

Tips! Hyr en cykel eller en elsparkcykel och ta en fin cykeltur genom Djurgården.

Läs mer och beställ biljetter här


Frågor och svar

Prins Eugens Waldemarsudde

Prins Eugen var den yngste sonen till Oscar II. Han visade tidigt på konstnärliga talanger och skulle komma att bli en känd konstprofil – både i egenskap av samlare och utövande konstnär.

När levde han?

Han föddes 1865 och avled 1947.

Vilken tavla är han mest känd för?

Det råder möjligen delade meningar i den frågan, men Molnet från 1896 anses av många (däribland Stockholmskällan) vara Eugens mest kända verk.