spritmuseet

Spritmuseet erbjuder en fascinerande inblick i Sveriges rika sprithistoria. Museet bjuder på en rad olika utställningar, inklusive den uppskattade Absolut-konstsamlingen. Köp biljetter online – Fri avbokning upp till 24 timmar innan.

  • Museum, Konsthall, Smakprovningar
  • Restaurang och bar
  • Köp biljett online i förväg
Beställ biljetter online

Biljetter och tillgänglighet

Entrébiljetterna till Spritmuseet kan köpas online och levereras direkt till angiven mailadress. För de som önskar en mer fördjupad upplevelse erbjuds guidade turer och provsmakningar mot en extra avgift.

Höjdpunkter

  • Sveriges sprithistoria. Besökare får en djupgående förståelse för landets dryckeskultur genom interaktiva utställningar.
  • Absolut-konstsamlingen. Utforska en av de mest betydelsefulla delarna av museet som visar konstverk relaterade till den berömda vodkamärket.
  • Hantverksdrycker. Lär dig mer om de traditionella och moderna metoderna som används i tillverkningen av svenska alkoholprodukter.

Faciliteter och restaurang

Förutom de informativa utställningarna erbjuder Spritmuseet även en restaurang som serverar lunch under vardagar och brunch under helger. Museibaren, som är öppen till tidig eftermiddag, tillhandahåller olika tilltugg för besökare som önskar en paus under sitt besök.

Hitta hit

Spritmuseet ligger mellan Vasamuseet och Gröna Lund på Djurgården. Från City finns det flera sätt att ta sig hit:

 

  • Spårvagn. Spårvagnens linje 7 mot Waldemarsudde går från City. Gå av vid Nordiska Museet/Vasamuseet och promenera den sista korta biten till Spritmuseet.
  • Promenad. Från centralstationen är det ungefär 40 minuters promenad hit. Promenaden passerar flera landmärken, så som Sergels Torg, Kungsträdgården och Dramaten. Från Kungsträdgården är det ungefär en halvtimmes promenad.
  • Cykel och elsparkcykel. Att cykla, eller elsparkcykla, är ett bekvämt sätt att ta sig till Djurgården från de flesta delar av staden. Både elsparkcyklar och cyklar finns numera lite överallt i Stockholm. Vad gäller elsparkcykel finns exempelvis företaget VOI.
  • Båt. Kommer du söderifrån (Gamla stan, Söder) så är båten ett smidigt alternativ. Den avgår i närheten av Slussen och tar dig till Djurgården på ungefär 10 minuter. Gå av vid Allmänna Gränd och promenera sista biten.

 

Spritmuseet står som en viktig plats för dem som är intresserade av att utforska alkoholens roll i den svenska kulturen, med en uppskattad kombination av utbildning, interaktivitet och smakprovning.

Recensioner och kommentarer

Spritmuseet har mottagit positiva omdömen från besökare, med ett genomsnittsbetyg på 4,7. Kommentarer lyfter fram museets intressanta utställningar och rekommenderar ofta att besökare lägger till en provsmakning för att förbättra sin upplevelse. En recension från en besökare från Storbritannien beskriver platsen som liten men innehållsrik, med möjligheter att lukta på de äkta ingredienserna. En annan besökare rekommenderar starkt att inkludera Aquevit-provsmakningen i besöket.

Frågor och svar

Vilka provningar finns tillgängliga?

Det förekommer många olika typer av provningar med jämna mellanrum. Ett urval just nu är till exempel Franska vita viner och ostar”, Klassisk champagne och Kapten Haddock och hans drycker. På hemsidan, om du scrollar ned lite, kan du se vilka prover som är planerade när du besöker Stockholm.

När håller spritmuseet öppet?

Öppettiderna är alla dagar från 11 - 18, förutom onsdagar då tiderna 11 - 19 gäller. Restaurangen öppnar klockan 11 alla dagar.

Hur tar jag mig till Djurgården?

Från city är det enklast att ta spårvagnens linje 7 mot Waldemars udde. Kommer du söderifrån, kan du ta SL-båten som avgår i närheten av Slussen