färja till åland

Från Stockholm kan du ta färjan till Åland och upptäcka den vackra åländska skärgården. Välj mellan en dagskryssning eller en reguljär biljett för semester några dagar på ön. Välj mellan att boka färja till:

  • Mariehamn
  • Eckerö
  • Långnäs

Färja till Mariehamn

Via Directferries går det att se alla färjor som trafikerar Stockholm – Mariehamn. Se och boka online.

Om Mariehamn

Mariehamn är Ålands enda stad. Den mysiga stadskärnan, med kullerstensgator, bjuder på trevlig shopping, gott fika och ett stort utbud av restauranger. Staden lever minst sagt upp under sommarmånaderna då turismen är stor på ön. Passar för dig som tycker om att upptäcka städer och gärna väljer mellan olika butiker och caféer.

Boende

I Mariehamn finns ett flertal hotell. Ett exempel är Park Alandida Hotell som ligger mitt i centrala Mariehamn. Det är bara att gå ut genom dörren för att upptäcka stadens lugna och harmoniska stadspuls.

Färja till Eckerö

Om Eckerö

Eckerö är både en ö och en kommun på Åland. Det är en populär semesterort, både över dagen och som sommarsemester. Hit går den klassiska “Eckeröbåten” som bjuder på härlig utsikt och god mat på vägen.  Med campingar, museum, fiskemöjligheter och fin natur finns det något för hela famijen.

Boende

På Eckerö finns både privata stugor och campingområden. En populär camping är Eckerö Camping, med närhet till både bad, minigolf och klassiskt campingliv.

minigolf eckerö

 

Färja till Långnäs

Om Långnäs

I Långnäs byggdes en hamn 1965 efter att färjetrafiken ökade mellan Sverige och Finland. De turister som kommer hit åker ofta vidare med buss eller bil till andra delar av Åland för sin semester. Det är även möjligt att promenera till Långnäs camping.

Boende

På Åland finns ett stort utbud av privata uthyrare av stugor. Välj på allt från ett litet rum till stora och lyxigare alternativ. Ett exempel på det sistnämnda är Tornvillan som visas på bild nedan. Ett större hus i enskilt läge med egen strandtomt. Perfekt för det större sällskapet som vill njuta av den fina natur som Åland bjuder på. Här ryms totalt 5 personer i stugan på cirka 70 kvm.