åka amfibiebuss

Upptäck Stockholm ombord på en amfibiebuss. Bussen färdas både på land och i vatten under den drygt en timme långa färden, som sker bland Stockholms sevärdheter och landmärken.

  • Sightseeing på land och i vatten
  • Underhållande turguide ombord
  • Gratis avbokning
Beställ här

Mer om amfibiebuss sightseeing

En amfibiebuss kan köra både på land och i vatten – vilket ger en spännande och annorlunda upplevelse. Under den första halvtimmen, som sker på land, bjuds passagerarna på flera av Stockholm sevärdheter och landmärken – så som Kungliga teatern, Kungliga biblioteket och Stockholms stadion.

Efter ungefär halva tiden byts asfalten mot vatten. Känslan när den 10 ton tunga bussen träffar vattnet är både häftig och spännande – och det gäller att hålla i sig. Från vattnet får passagerarna bland annat spana in Vasamuseet, Grönalund, Kungliga slottet och 1800-talsskeppet Af Chapman som ligger i hamn vid Skeppsholmen.

amfibiebuss åka stockholm

Under hela turen kommer den engelsktalande guiden att berätta om dom olika platserna, dess historia och annan kuriosa. När tiden lider mot sitt slut tar sig bussen åter upp på land och turen avslutas. Den som vill får då ta foton tillsammans med kaptenen.

Bra att veta

  • Klädsel – Kläder efter väder rekommenderas.
  • Åldersgräns – Turen är inte lämplig för barn under 3 år.
  • Mötesplats – Mötesplatsen för påstigning är mellan Kungliga Operan och Grand Hotel. Se till att vara på plats ca 20 minuter före avgång.
  • Ej tillåtet – Det är inte tillåtet att medha husdjur och stora bagage ombord. Det är heller inte tillåtet att äta eller röka under turen.
  • Kostnadsfri avbokning – Du kan avboka aktiviteten upp till 24 timmar före avgångstiden och få hela beloppet tillbaka.
Beställ här

 

Hitta hit

Såhär hittar du hit från Centralstationen:

Med kollektivtrafiken.

Ta tunnelbanans blå linje mot Kungsträdgården och gå av vid Kungsträdgården. Därefter är det ett par hundra meters promenad till samlingsplatsen.

Till fots.

Det är ungefär en kilometers promenad hit. Räkna med att det tar ca 10 – 15 minuter att gå hit.


FAQ

Är bussen handikappanpassad?

Bussen är inte handikappanpassad och turen är tyvärr inte lämplig för rullstolsburna.

Vilken tid på dagen avgår amfibiebussen?

Amfibiebussen kör flera turer per dag – från förmiddag till sen eftermiddag. Du väljer själv avgångstid i samband med bokningen.

Går det att boka turen för större sällskap?

Ja, det går att boka för upp till 39 deltagare – förutsatt att det finns tillräckligt många lediga platser för den valda turen.