Bågskytte är en aktivitet som passar de allra flesta människor och i många olika sammanhang. Med hjälp av en kunnig instruktör kan nu alla lära upp och testa sin skjutteknik och sitt skyttesinne.

I upplevelsen ”Skjuta Pilbåge i Stockholm” ingår:

  • En till en och en halv timmar med erfaren instruktör
  • Att lära sig skjuta med en tävlingsbåge (anpassad för nybörjare)
  • Träna sin skjutteknik och fokus

695 kr  per person

Beställ här

Skjuta pilbåge – Så fungerar det

För nybörjaren är det låga trösklar för att komma igång, samtidigt som det finns en enorm utvecklingspotential. Har man lärt sig grunderna är det bara att börja träna upp sin teknik och precision. Upplevelsen gäller för en person.

Bra att känna till:

  • Åldersgränsen är tio år. Upplevelsen kan alltså även passa de lite yngre.
  • Mellan maj och september utförs upplevelsen utomhus. Resten av året görs det inomhus.
  • Upplevelsen varar i mellan en och en och en halv timme.

Tävlingsbågar och pilar för nybörjare

Olika arrangörer av denna upplevelse kan erbjuda olika typer av bågar, men generellt erbjuds en båge som till utseende påminner om Recurvebågar eller långbågar. Den båge som är mest utvecklad idag är Compoundbågen, men dessa erbjuds sällan till prova på-kunder, eftersom den i hög grad är anpassad till skytten vad gäller styrka och draglängd.

Pilarna kan bestå av en rad olika material, så som aluminium, trä och kolfiber. Deras utformning är mycket viktig för professionellt bågskytte, och är noga anpassade i längd till  bland annat bågtyp och draglängd. För information om utrustningen – tala med arrangören på den ort du bokar din upplevelse.

Beställ här