Besök Kaknästornet

Kaknästornet är ett av de mest populära målen att besöka i Stockholm. Tar du hissen till utsiktstornet kommer du att se nästan hela staden därifrån. Efter att ha njutit av utsikten kan du slå dig ner i Stockholms högst belägna restaurang, eller varför inte köpa en souvenir i butiken?

Om tornet

Inklusive masten är Kaknästornet 170 meter högt. Den höjd som allmänheten får uppleva från tornet ligger dock på 155 meter – en höjd som gör den till den högsta byggnaden i Stockholms län.

Förutom att fungera som ett omtyckt besöksmål, är det också Sveriges centrum för radio- och tv-trafik. Tornet har stått på sin plats på Ladugårdsgärdet sedan 1967, då den invigdes efter fyra års byggande. Tusentals besökare tar sig varje år till den här 31 våningar höga byggnaden, både för utsikten och för maten.

Restaurangen

Under restaurangbesöket kan du givetvis fortsätta njuta av den storslagna utsikten – detta medan du avnjuter en buffé eller en utvald rätt från menyn. Restaurangen ligger 134 meter ovanför marken (kan jämföras med Kaknästornets topp som är 155 meter).

Kom gärna hit en helg då deras omtyckta brunchbuffé serveras. Välj då mellan allt från sallader, bacon och äggröra till amerikanska pannkakor och läckra desserter. Passar utmärkt med vännerna, familjen eller bara någon du tycker om.

Kaknästornets skybar

Upp i Kaknästornets skybar kan du ta dig en fördrink innan maten, äta en lättare måltid eller runda av kvällen ett glas vin – allt detta samtidigt som du njuter av Stockholms bästa utsikt såklart. På Kaknästornets skybarmeny hittar man allt från vin och öl, till cider och utvalda drinkar.

Souvenirbutiken

Souvenirbutiken ligger på bottenvåningen, i anslutning till hissen som tar dig upp till utsiktstornet, deras skybar och restaurangen. Här hittar du allt från Kaknästornets egna souvenirer och dalahästar till tomtar, troll, kepsar och dekaler. I butiken kan du också köpa presentkort, samt SL-biljetter för hemresan.