kaknästornet

Kaknästornet har tidigare varit ett av de mest populära målen att besöka i Stockholm men har dessvärre varit stängt för allmänheten sedan 2018. Byggnaden, som är den högsta i Stockholm, kan trots det vara värt att beskåda utifrån.

Om tornet

Inklusive masten är Kaknästornet 170 meter högt – en höjd som gör det till den högsta byggnaden i Stockholms län.

Förutom att tornet tidigare fungerat som ett omtyckt besöksmål, är det också Sveriges centrum för radio- och tv-trafik. Tornet har stått på sin plats på Ladugårdsgärdet sedan 1967, då den invigdes efter fyra års byggande. Tusentals besökare har tidigare lockats till den här 31 våningar höga byggnaden varje år, bland annat för att ta del av den slående utsikten.

Stängt för allmänheten

Tidigare har det funnits både restaurang, skybar och butik i Kaknästornet men i samband med att det stängdes för allmänheten 2018 avvecklades även dessa verksamheter. Planen var från början att tornet skulle öppnas för besök igen men i stället beslutade Teracom, som äger byggnaden, att göra stängningen permanent.

Trots att tornet är stängt för besökare kan det vara ett intressant besöksmål för den som gillar byggnader och arkitektur. Kaknästornet hör nämligen till en av dom byggnader i Stockholm som är blåmärkt av Stadsmuseet – vilket innebär att den har bedömts ha synnerligen höga kulturhistoriska värden.
Det går att ta sig till Kaknästornet med både buss och tunnelbana.