Stockholm är både Sveriges huvudstad och den mest besökta staden i landet. Till det kommer så klart även en rad klassiska saker att göra i Stockholm som turist blandat med klassiska sevärdheter som Gröna Lund, Vasamuseet, Östermalm, Skansen, Södermalm, Skärgården och Gamla stan.

Men hur är det egentligen om man redan varit i Stockholm och besökt dessa platser? Som tur är, så finns det massor av andra saker man kan göra, både de aktiviteter som är mer unika än andra, men också vanliga aktiviteter som passar hela familjen.

I den här artikeln har vi listat 8 annorlunda saker att göra i Stockholm.

Gå på spökrunda i Gamla stan

Gamla stan är ett populärt stopp bland turister i Stockholm, och det mysiga området strax utanför centrum är fylld av historia, charmiga butiker & gallerier och fina gamla byggnader.

Men det är inte bara ”frid och fröjd” som gäller. Enligt legenden så är gamla stan fortfarande hemsökt efter den hemska händelsen som är mest känd som Stockholm blodbad. Det finns ett flertal rapporter om spöken och mystiska oförklarliga ljud från residenter i gamla stan.

Är man intresserad av spöken kan en arrangerad spökvandring i gamla stan rekommenderas. Se även andra stadsvandringar här

stockholm spökvandring

Svartklubben

Har du någonsin funderat på hur det skulle vara att äta mat i en kolsvart miljö? På Svartklubben, som ligger på söder kan man göra just detta. Här serveras god mat och dryck utan någon belysning överhuvudtaget.

De enda som kan se något är kyparna som även leder dig fram till bordet. Förutom mat & dryck står restaurangen även för allsång och olika musikuppträdanden.

Adress: Södermannagatan 27.

middag i mörker

Fotomodell för en dag

Kanske är det en dröm för dig att bli modell? Din dröm kan gå i uppfyllelse, åtminstone för en dag. Här blir du sminkad och stylad för att sedan få möjlighet till att posera framför kameran och ta riktiga proffsbilder. Läs mer om att vara fotomodell

Bodyflight

Är du rädd för höjder, men skulle gärna vilja prova på fallskärm, men känner att du inte vågar? Då är Bodyflight något för dig. Oavsett om du vågar hoppa fallskärm eller inte, så kan Bodyflight vara en rolig upplevelse där du får testa på hur det är att flyga 200-300 km i timmen. Det är även här som fallskärmsklubbarna tränar själva och du får givetvis både overall och hjälm att ha på dig!

Takvandring

Upplev Stockholm från taktopparna, och då menar vi verkligen taktopparna. Följ med på guidad takvandring genom Riddarholmen där du samtidigt får veta mer om stadens historia.

Gå på tak i Stockholm

Bumperball

Reser du till Stockholm med företaget eller vänner är Bumperball en kul och annorlunda aktivitet. Bumperball går till som vanlig fotboll, bara det att man har på sig en gigantisk plastboll utanpå sin kropp. Det går alltså mer ut på att tackla motståndarna och få dem att studsa iväg än att spela vanlig fotboll.

Stuntman för en dag

Har du någonsin undrar hur det är att vara stuntman eller actionhjälte i filmer? Då ska du inte missa att besöka stuntgruppen i Ulvsunda industriområde. Här kan du prova på hur det är att vara stuntman för en dag där man får testa på en rad olika aktiviteter.

Se även andra upplevelser i Stockholm här – Via upplevelse.com