Annorlunda upplevelser

Stockholm är både Sveriges huvudstad och den mest besökta staden i landet. Till det kommer så klart även en rad klassiska saker att göra i Stockholm som turist blandat med klassiska sevärdheter som Gröna Lund, Vasamuseet, Östermalm, Skansen, Södermalm, Skärgården och Gamla stan.

I den här artikeln har vi listat 8 annorlunda saker att göra i Stockholm.

tur på segway

1. Sightseeing på Segway  

Njut av en två timmar lång sigtseeingtur runt Stockholm – på segway. Under turens gång passeras bland annat sevärdheter och höjdpunkter så som Kungliga slottet, Nobelmuseet, Stortorget, Skeppsholmen och Evert Taubes Terrass. Segway, hjälm och regnponcho ingår och 12 års åldersgräns gäller.  

Varar i: 2 timmar

Pris: 595 kr

Beställ

wildlife safari

2. Wildlife Safari i Stockholm  

Upptäck Stockholms skogar och dess djurliv och få chansen att se älgar, bävrar, rådjur, örnar och andra vilda djur. Safarin utförs på kvällstid och en kall middag framför en värmande lägereld ingår. Även transport, lån av kikare och annan nödvändig utrustning ingår. Upplevelsen genomförs i grupp om max 8 deltagare, leds av en professionell guide och varar i ca 4 timmar.  

Varar i: 4 timmar

Pris: 1190 kr

Beställ

3. Guidad fikatur 

”Swedish Fika” är ett uttryck som gjort sig känt världen över och nu finns möjligheten att delta i en guidad fikatur i Stockholm. Under turen kommer flera av stadens mest populära och bästa caféer att besökas – där flera av dom dessutom har belönats med fina priser. Turen leds av en guide (engelska) och fika och drycker ingår i priset.  

Varar i: 2 timmar

Pris: 800 kr

Beställ

4. Självguidad cykeltur med GPS  

Upplev och utforska Stockholms pärlor på cykel, genom en guidad GPS-tur. Det finns 4 självguidade turer att välja bland – Stockholms hjärta, Södermalm, Stadens gröna paradis samt Naturreservat & sjöar. Turerna har varierande svårighetsgrad men likt för alla är att du utför dom i en takt som passar för dig.

Lån av nya hyrcyklar ingår men du måste själv ha med dig en Smartphone för att få tillgång till GPS-kartorna.  

Varar i: 3 timmar

Pris: 400 kr

Beställ

självguidad stadsjakt

5. Självguidad rundvandring med skattjakt 

Förena nytta med nöje och genomför en rundvandring med skattjakt i Stockholm. Aktiviteten ger deltagarna möjlighet att lära känna staden på ett djupare plan, genom gåtor och klurigheter under turens gång.  

 Vandringen börjar vid Stockholms stadshus och passerar flera sevärdheter, så som Riddarholmens kyrka, Gustav II Adolfs torg, St James kyrka och Nationalmuseet. Mobilapp med inloggningsuppgifter och navigering ingår men du behöver ha med en egen Smartphone.  

Varar i: Ett par timmar

Pris: 76 kr

Beställ

discogolf

6. Discgolf med lunch och transfer 

Boka in en privat discgolfupplevelse i vacker och avkopplande miljö. Det deltagande sällskapet från tips och träning tillsammans med en erfaren instruktör innan det är dags att inta lunch på ett mysigt café. Efter lunchen går turen vidare till Järna Discgolf Park, världens högst rankade bana, för ytterligare spel och skoj. Transfer till och från hotell inom Stockholm ingår.  

Varar i: 1,5 timme

Pris: 395 kr

Beställ

7. Windsurfing för nybörjare  

Lär dig att vindsurfa i Stockholm – en tre timmar lång aktivitet som bjuder på både teori och praktik. Upplevelsen startar med teori- och säkerhetsgenomgång innan det är dags att hoppa i plurret tillsammans med instruktören. I vattnet får du träna på surftekniker och andra moment för att bli en fullfjädrad vindsurfare. Lån av dynamisk vindsurfingbräda, våtdräkt och annan nödvändig utrustning ingår.  

Varar i: 3 timmar

Pris: 925 kr

Beställ

8. Paradox museum  

Gör ett besök på familjevänliga Paradox museum och låt dina sinnen luras av dom 70-tal paradox-baserade utställningarna. Museet är uppbyggd som en enkelriktad labyrint och bakom varje hörn lurar något spännande att titta på. Passa på att ta häftiga bilder i dom olika miljöerna och gör ett besök i muséets butik.  

Varar i: 1,5 timme

Pris: 395 kr

Beställ