Takvandring i Stockholm

Gå på tak i StockholmSamtidigt som takvandring i Stockholm är en hisnande och adrenalinfylld upplevelse, är det också ett utmärkt sätt att se en stad på. Från taken ser du många sevärdheter från ett minst sagt annorlunda perspektiv.

  • 375 kr per person
  • Ca 75 minuter
  • Få nytt perspektiv på Stockholm

Medan du vandrar bland takåsarna, kommer en guide dessutom att berätta intressanta historier kring kvarteren och sevärdheterna ni befinner er vid.

Den här takvandringen går att göra både i Sundsvall och i Stockholm. Turen genomförs alltid med certifierade och kunniga guider (och en säkerhetssele, givetvis). Guiden kommer se till att allting går rätt till, samt att alla säkerhetsrutiner följs till punkt och pricka. Med andra ord behöver du inte oroa dig för säkerheten, utan kan istället fokusera på att njuta av utsikten och de gripande berättelserna om staden.

Själva gånglederna kommer inte att vara särskilt utmanande – turerna går över säkra gångbroar där deltagaren, oavsett ålder och fysik, kan känna sig trygg på foten. Takvandring är både spännande och intressant – frågan är bara om en promenad nere på marken kommer att kännas tråkig sen?

Information

Du bör inte vara allt för höjdrädd om du ska testa på takvandring. Ingen erfarenhet av klättring eller liknande krävs dock. Du ska även vara längre än 150 cm, samt väga mindre än 120 kilo.

Glöm inte att också tänka på kläderna innan du ger dig ut på vandringen. Högklackat eller finskor rekommenderas inte. Ta istället bekväma och oömma skor som du kan röra dig lätt i. Samma gäller med kläderna – klä dig efter vädret, och ta kläder som du känner att du har god rörlighet i. Något som arrangörerna ställer som krav, är att du är nykter vid vandringstillfället.

  • Pris: Takvandringen kostar olika mycket beroende på om du gör den i Stockholm eller i Sundsvall. I Stockholm kostar den 595 kronor, medan det i Sundsvall kostar 350 kronor. Oavsett i vilken stad du gör den har du möjlighet att delbetala från 50 kronor i månaden.
  • Deltagare: Priset ovan avser en person. Vandringen utförs tillsammans med andra deltagare i grupp.
  • Åldersgräns? Nej – längdkravet kan dock givetvis inte uppfyllas om man är allt för ung.
  • Kan utföras: Året om.
  • Hur länge? Ungefär 75 minuter.

Boka din takvandring här